Kinesisk kjøttgryte



Denne middagen smakte helt nydelig en kald høstdag for ikke så lenge siden. Mørt kjøtt og krydder som varmer passer perfekt til denne årstiden, og i tillegg er dette kjøttet av den billige typen. Det trenger riktignok å småkoke i et par timer, men i de to timene trenger du ikke å gjøre noen verdens ting. 🙂

Du trenger:
(4 personer)
en skvett solsikkeolje
1,5 kg grytekjøtt av storfe (f.eks bankebiff eller høyrygg), skåret i store biter
1 stor løk, grovhakket
1 tommelstor bit ingefær, grovhakket
3 hvitløksfedd,
hakket
liten håndfull koriander (jnkludert stilkene)
2 ts femkrydder (fivespice)
svart pepper
30 g mørkt brunt sukker
1 dl soyasaus
2 ss tomatpuré
ca 5-6 dl oksekraft eller -buljong
2 vårløk
ris, til servering

Ha oljen i en kasserolle og varm den opp på høy varme. Brun kjøttbitene i 3-4 omganger slik at de får en stekt overflate, men fortsatt rå inni. Ha dem over på en tallerken etterhvert som de er ferdige.
Ha løk, ingefær, hvitløk og koriander i en food processor og kjør på til alt er veldig fint hakket.
Skrap denne løkblandingen over i kasserollen, sett ned temperaturen til middels varme, og ha i en skvett med vann. Stek dette i noen minutter, deretter rør inn femkrydder og litt svart pepper.
Så har du i det mørkebrune sukkeret, soyasaus og tomatpuré – rør det godt inn.
Tøm oppi kjøttbitene og evt. saftene som har samlet seg under dem. Tøm så i oksekraften, bare akkurat nok til å dekke kjøttet.
Kok opp, og skru ned varmen til så lav varme som mulig mens det fortsatt bobler. (Dvs. det skal koke veeeldig forsiktig, ellers blir kjøttet hardt og seigt.)
Nå skal herligheten koke på lav varme i 2 til 2 1/2 time, til kjøttet er skikkelig mørt.
Servér kjøttgryten med litt ris, og dryss over litt oppskåret vårløk til pynt.

2 kommentarer

  1. Mmm..dette så godt ut:)Kinesisk mat er en favoritt her i huset..Så denne må jeg nok prøve:)
    Håper du har hatt en fin dag:)
    Klem

  2. Takk for det Tommensgirl! Hvis du liker kinesisk kommer du til å like denne 🙂
    Maria

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *