Mini De Luxe Chocolate Cookies



Her er oppskriften på mine favoritt-cookies, denne gangen gjorde jeg dem litt ekstra luksuriøse siden jeg hadde nydelig Valhrona-kakao og ditto sjokolade fra Gourmetpikene liggende i skuffen og rope på meg. Poenget med å lage dem mindre er for at de blir litt mer som en «konfekt»; en dekandent godbit man skal prøve å ikke spise altfor store mengder av… (om mulig).
Porsjonen er stor, men de kan fryses og er veldig fine å ha tilgjengelig. Hvis man har spist en stor middag og ikke har plass til dessert – sett fram en skål med disse til kaffen og alle får en søt avslutning på måltidet likevel.


Here is the recipe I use to make my favourite cookies, but this time I upgraded them a little with some amazing Valhrona cocoa powder and ditto chocolate. The point of making them smaller than normal cookies is that they should be enjoyed as confectionery – a decadent mouthful – and you should not eat too many.. (if possible).
This is a large batch, but the cookies can be frozen. They’re perfect with a cup of coffee after a big meal; you may not have room for dessert but I assure you’ll have room for one or two of these.

Du trenger:
(gir ca 60 mini-cookies)
250 g smør, mykt
300 g lyst brunt sukker
2 egg
2 ts vaniljeekstrakt
1/2 ts salt
75 g kakaopulver av topp kvalitet (jeg brukte denne kakaoen fra Valhrona)
350 g hvetemel
2 ts natron
200 g mørk sjokolade av beste kvalitet (jeg brukte Valhrona Guanaja 70%), grovhakket



You’ll need:
(about 60 mini cookies)
250 grams butter, soft
300 grams soft light brown sugar
2 eggs
2 tsp vanilla extract
1/2 tsp salt
75 grams best quality cocoa powder (I used Valhrona)
350 grams  plain flour
2 tsp bicarbonate of soda
200 grams best quality dark chocolate (I used Valhrona Guanaja 70%), chopped


Sett ovnen på 175 C.
Ha smør og brunt sukker i en bolle og mix dette til det blir lyst og luftig (bruk en håndmixer eller annen kjøkkenmaskin).
Tilsett eggene, ett om gangen, og mix godt mellom hvert.
Ha i vanilje og deretter sikt inn kakaopulver, salt, hvetemel og natron.
Mix til dette er godt blandet inn, så rører du inn den hakkede sjokoladen.


Preheat oven to 175 C.
Put the butter and sugar into a bowl and mix until light and fluffy (use a hand-held electric whisk or other kitchen mixer).
Add the eggs, one at a time, mixing well between each addition.
Add the vanilla and sift in the cocoa powder, salt, flour and bicarb.
Mix until everything is incorporated, then stir in the chopped chocolate.


Bruk to teskjeer og legg teskje-store klatter på et bakepapirkledd stekebrett, med denne porsjonen blir det 3-4 brett tilsammen. (Hvis du bare har et brett, gjør klar klattene på et ark bakepapir og dra papiret over på brettet når det er ledig og klart til neste runde.)
Sett i ovnen i 6-7 minutter, la så cookies’ene stå på brettet i et par minutter før du flytter dem over på en rist til avkjøling.


Using two teaspoons, make little mounds of dough and place onto a lined baking tray (each mound about one teaspoonful of dough). You should get about 3-4 trays. 
Bake in the oven for about 6-7 minutes, then leave the cookies on the tray for a couple of minutes before transferring to a wire rack to cool completely.


Smakte nydelig med en kopp cappuccino 😛


Lovely with a nice cup of cappuccino 😛

4 kommentarer

  1. Anonymous

    Mmmm! Skal rett og slett lage desse med en gang! 😉 Men det blir med heilt vanlig kakao og kokesjokolade… rekner med det går fint det og 😉

    Renate

  2. Anonymous

    Nammm, dei var gode! 😀 Ungane likte dei veldig godt, så det ser ut til at eg må lage nye ganske fort 😉

    Renate

  3. Så flott, Renate! Tror det blir ny porsjon her også ganske snart 😉 God helg til deg og dine 🙂

  4. hei der flotte Maria:)
    Du inspirerer meg! Hele tiden og jeg digge siden din! Jeg har akkurat startet en blogghopp som varer i 2 uker på bloggen min og linker opp deg som inspirasjonskilde! Hadde synes det vært kjempehyggelig om du stoppet innom og linket opp noen som inspirerer deg også! Håper du har en hyggelig helg, mvh renate

    http://thegrandproject.blogspot.com/2011/11/day-188-la-deg-inspirere.html

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *