Etter at jeg laget lanterne av gresskaret her forleden satt jeg igjen med en kilo gresskarkjøtt, halvparten ble til denne nydelige kaken. Til tross for den store mengden gresskar her så kjenner man ikke særlig mye smak av det, og enkelte av «smakspanelet» trodde dette var en gulrotkake…(som jo heller vanligvis ikke smaker spesielt mye gulrot). Men resultatet ble uansett en utrolig saftig kake som var like saftig etter to dager i kjøleskapet. Kort sagt – en vinner!
Du trenger:
(ca 20 biter)
300 g hvetemel
2 ts bakepulver
250 g lyst brunt sukker
3 ts mixed spice (evt. bruk 1 ts kanel, 1 ts malt ingefær, 1/2 ts malt muskatnøtt + en klype malt nellik)
2 ts natron
1/2 ts salt
4 egg
200 g smør, smeltet
revet skall fra 1 appelsin
450 g revet gresskar (vekt regnet uten skall og frø/innmat)
Glasur:
200 g kremost naturell
75 g smør, mykt/romtemperert
150 g melis, siktet
kakepynt eller litt revet/raspet appelsinskall
Sett ovnen på 180 C og kle en form på ca 20×30 cm med bakepapir.
Sikt sammen hvetemel, bakepulver, krydder, natron og salt i en bolle, rør inn sukkeret.
Bland sammen smeltet smør (litt avkjølt), egg og appelsinskall, tøm så dette over de tørre ingrediensene og bland for hånd eller mix med mixmaster. Rør så inn revet gresskar.
Ha røren over i formen og sett i ovnen i ca 30-35 minutter. (Sjekk med en kakepinne, tannpirker el.l. når det nærmer seg slutten av steketiden, får den kakerøre på seg trenger den noen minutter til.)
Avkjøl.
Glasuren lages ved at smør, kremost og melis mixes sammen med en håndmixer. Husk å sikte melisen, ellers kan du ende opp med en småklumpete glasur.
Ha glasuren over den avkjølte gresskarkaken.
Jeg brukte disse nyinnkjøpte sprinkles’ene, «Colorful Leaves Mix», som jeg syntes hadde fine høstfarger. Kjøpte den på Traktøren her i Tønsberg.
Litt revet appelsinskall kan også bli fint som pynt.
Enjoy!
ENGLISH:
After making the pumpkin lantern the other day I was left with one kilo ready-to-use pumpkin, half of this went into this lovely cake. Despite the large amount of pumpkin here you can’t really taste it, and some of my «guinea-pigs» believed that they ate carrot cake… (which usually doesn’t taste much of carrots, either). Anyway, the result was an incredibly moist cake, and it was just as moist after two days in the fridge – a winner!
You’ll need:
(about 20 squares)
300 grams plain flour
2 tsp baking powder
250 grams soft brown sugar
3 tsp mixed spice
2 tsp bicarbonate of soda
1/2 tsp salt
4 eggs
200 grams butter, melted
zest of 1 orange
450 grams (peeled weight) pumpkin, grated
Frosting:
200 grams cream cheese
75 grams butter, softened
150 grams icing sugar
sprinkles, or grated orange zest
Preheat oven to 180 C and line a 20×30 cm tin with baking paper.
In a bowl, sift in the flour, baking powder, spices, bicarb and salt, stir in the sugar.
Mix together the melted butter, eggs and orange zest, then pour this into the dry ingredients. Mix by hand or using an electric whisk. Stir in the grated pumpkin.
Scrape the batter into the prepared tin and bake for 30-35 minutes. (Check with a cake tester or scewer, if it comes out clean the cake is done.)
Leave to cool.
Make the frosting by mixing together the butter, cream cheese and icing sugar, use a hand-held electric whisk. Remember to sift the icing, or you may end up with a lumpy icing.
Spread onto the cooled pumpkin cake. Decorate as desired.
Hei! Den ser veldig god ut, og jeg vil gjerne prøve meg på noe annet enn pumpkin bread og pumpkin pie i år 🙂 Skal gresskar i kaka di rives når det er rått? Både i brød og pai har jeg måttet bake gresskaret i ovnen først. Kjekt om man slipper det da 😉 hilsen Marit
Hei Marit! Her trenger du ikke bake gresskaret i ovnen først, bare rasp det opp som du ville gjort med gulrøtter til en gulrotkake. 🙂
God helg!
-Maria