Eplekake i langpanne

Her er eplekaken som metter mange, den er super å ha med på avslutningen, dugnaden eller ved andre anledninger hvor det er litt flere kakespisere tilstede. Hvis du vil overraske litt, kan du bytte ut eple med annen frukt, for eksempel pære eller banan. Framgangsmåten kan også forenkles dersom du har dårlig tid; istedet for å legge røre og frukt i to lag, kan du ha i all røren med en gang, og stikke alle fruktbitene nedi etterpå. Raskt og enkelt!
Du trenger:
(ca. 20 biter. Hvis du trenger ekstra stor porsjon, doble oppskriften og lag kaken i en vanlig langpanne, ca. 37×40 cm, og stek den noen minutter ekstra)
  • 3-4 epler
  • 225 g smør, mykt
  • 250 g sukker
  • 4 egg
  • 2 ts vaniljeekstrakt eller 1 ss vaniljesukker
  • 350 g hvetemel
  • 2 ts bakepulver
  • 1 ts malt kanel
  • 2 ss demerara-sukker
Sett ovnen på 180 C, og legg bakepapir i en liten langpanne på ca. 20×30 cm.
Ha smør og sukker i en bolle og visp med en håndmikser eller annen kjøkkenmaskin til det er lyst og luftig.
Tilsett egg og vanilje og miks i et par minutter til.
Sikt over hvetemel og bakepulver og miks bare til det er blandet inn.
Skjær eplene i biter, evt. skrell dem hvis du vil. Som sagt kan du gjerne bruke annen frukt i stedet!
Ha halvparten av røren over i formen, legg på halvparten av eplene og dryss over ca 1/2 ts kanel.
Ha resten av røren og eplebitene på toppen.
 
Dryss over 1/2 ts kanel og demararasukker til slutt.
Stek kaken i 30-40 minutter. Sjekk underveis ved å stikke inn en tannpirker el.l.
Følger det med rå røre på pinnen trenger den å stekes litt til.
Vanskeligere er det ikke! Server gjerne med is eller vaniljesaus…

4 kommentarer

  1. Bra blogg, Maria! Det er Magne fra VG her. Jeg har valgt ut innlegget ditt som dagens anbefaling på Lesernes VG, du finner det nederst på forsiden til VG Nett! Følg Lesernes VG på http://www.facebook.com/lesernesvg og http://twitter.com/lesernesvg så deler jeg det kanskje der også. Alle som har forslag til gode blogger jeg kan anbefale på VG Netts forside bør sende meg et tips på magne.antonsen [@] vg.no

  2. Tusen takk, Magne! Det setter jeg stor pris på 🙂

  3. Anonymous

    Denne skal jeg lage i helgen, super blogg!

  4. Anonymous

    Timingen er perfekt, fikk masse epler fra hagen til naboen i dag 😀

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *