Pasta all’ amatriciana

Rask og enkel hverdagsmiddag fra Italia. Er det noe italienerene kan så er det å lage mat med mye smak på kort tid! Navnet (og retten) kommer fra byen Amatrice som ligger i Lazio-provinsen sentralt i Italia.
Man skal egentlig bruke pancetta i stedet for bacon, og Pecorino Romano istedet for Parmesan, men siden begge deler er omtrent umulig å komme over her til lands så bruker vi det vi får tak i. Uansett vil du ha et deilig måltid foran deg 🙂


Du trenger:
(2 porsjoner)
250 g pasta, gjerne penne eller rigatoni
1/2 rødløk, finhakket
100 g bacon, i biter (eller helst pancetta, om du tilfeldigvis kommer over det)
1/2-1 tørket chili, knust
1/2 dl tørr hvitvin (kan utelates)
1 boks hermetiske cherrytomater (eller vanlige tomater)
salt
litt olivenolje
1 ss hakket bladpersille
2 ss revet Pecorino Romano (eller bruk vanlig Parmesan)

Sett på en kjele med pastavann til koking, og kok pasta etter anvisning på pakken mens du lager sausen:
Ha litt olivenolje i en stekepanne og stek rødløk i et minutt eller så, medium varme.
Ha i chili og bacon og fortsett stekingen i 3-4 minutter til.
Tøm i hvitvin (om du bruker) og la det koke et par minutter slik alkoholen fordamper.
Tøm i hermetiske tomater, rør godt og la dette småputre i 7-8 minutter.
Smak til med salt.
Når pastaen er al dente og ferdig, hell av vannet og bland den med tomat/bacon-sausen.
Fordeles i to skåler eller tallerkener og dryss over hakket bladpersille og revet Pecorino Romano (eller Parmesan).

ENGLISH: 
You’ll need:
(2 servings)
250 grams pasta, preferably penne or rigatoni
1/2 red onion, finely chopped
100 grams bacon (or Pancetta if you can find it)
a pinch or two of dried chili flakes
50 ml dry white wine
1 tin cherry tomatoes (400g)
salt
a little olive oil
1 tbsp chopped flatleaf parsley
2 tbsp freshly grated Pecorino Romano (or use Parmesan)

Cook the pasta according to packet instructions whist making the sauce:
Place a frying pan over a medium heat and fry the onions for a minute or so.
Add teh chiliflakes and bacon and continue to cook for another 3-4 minutes.
Pour in the wine (if using) and cook for a couple of minutes allowing the alcohol to evaporate.
Pour in the tomatoes, stir well and gently simmer for 7-8 minutes.
Season with salt (to taste).
When the pasta is perfectly al dente, drain and toss with the tomato/bacon sauce.
Divide between two bowls or plates and sprinkle over the chopped parsley and grated Pecorino Romano (or Parmesan).

Write a comment

Your email address will not be published.