Du trenger: (til en springform på ca 24 cm i diameter) 2 store purreløk, vasket og skåret i tynne skiver (ikke bruk den mørkegrønne delen) 6 egg 150 g risottiris, som arborio eller carnaroli 1,5 dl olivenolje + ca 1/2 dl til pensling to håndfuller revet Parmesan saft og revet skall av 1/2 sitron en liten bunt basilikum, hakket salt og pepper ca 200-250 g filodeig (fåes i velassorterte matforretninger) en springform ca 24 cm i diameter en pensel (til pensling av olje)
You’ll need: (for a 24 cm springform tin) 2 large leeks, washed and cut into thin discs (green parts cut away) 6 eggs 150 grams risotto rice, such as arborio or carnaroli 150 ml olive oil + about 50 ml for brushing to handfuls freshly grated Parmesan juice and finely grated zest from 1/2 lemon small bunch basil, chopped salt and pepper about 200-250 grams filo pastry a 24 cm springform tin a pastry brush
Ha eggene i en bolle sammen med oppskåret purre, ris, 1,5 dl olivenolje, Parmesan, sitronsaft og -skall, basilikum, og rikelig med salt og pepper. Bland alt godt sammen, dekk til bollen og la den stå i 2-4 timer. Rør litt rundt et par ganger underveis. Når risblandingen har stått minst 2 timer, sett ovnen på 180 C. Olje sidene i formen godt og legg filo-arkene forsiktig i et rent, fuktig kjøkkenhåndkle (ellers tørker de ut på nullkommaniks):
Put the eggs, leeks, rice, 150 ml olive oil, Parmesan, lemon juice and -zest, basil into a bowl, season well and stir to combine. Cover the bowl and set aside for 2-4 hours, stirring once or twice during this time. When the rice mixture has been «resting» for at least 2 hours, preheat oven to 180 C. Oil the sides of the tin, and place the filo into a clean, damp tea towel (so it doesn’t dry out): |
Den ser utrolig nydelig ut!!! Fantastisk:) Denne skal jeg prøve så raskt det lar seg gjøre.
Tusen takk for flotte oppskrifter og insperasjon
Takk for det, Ine Cecilie! Hyggelig at noen kan la seg inspirere av det jeg lager 🙂
Maria