Sjokoladecookies med havregryn (Chocol-oat cookies)



Jeg har verken iPhone eller iPad, men mannen har så dermed kommer jeg med app-ønsker når jeg oppdager noe av interesse… Jeg digger Nigella Lawson så det er vel ingen overraskelse at hennes app ble min første. Det som er så genialt med akkurat hennes er at den kan aktiveres etter stemmen din, du kan altså stå med deig eller kakerøre opp til albuene uten at du trenger å grise til telefonen/pad’en. Bare si “forwards” (eller “backwards”) – så blar den for deg 😀 
Denne oppskriften er én av 30 som er nye og spesielt laget for denne app’en; de finnes ikke i noen av bøkene hennes. Tilsammen finnes det 100 oppskrifter i Nigella’s Quick Collection app, og jeg må bare si at teamet hennes har gjort en fabelaktig jobb med å plukke ut “kremen”. 
Disse cookies’ene er et lite hakk sunnere enn en gjennomsnittlig sjokoladecookie… i hvertfall sitter jeg ofte igjen med den følelsen når jeg tilsetter havregryn i noe, hehe. Bytter du ut hvetemelet med fullkornshvetemel kan du gjøre dem enda litt sunnere 😉


I don’t have an iPhone, nor an iPad, but hubby has so I request apps when I notice something that interests me… I adore Nigella Lawson, and *surprise!* her app was my very first. What I love most about this one is the voice command feature – you can be doughy or greasy up to your elbows, just say “forwards” (or “backwards”) and the app turns its pages for you! No sticky fingermarks on your expensive gadgetry 😀 The wonders of modern technology never stops to amaze me.
This recipe is one out of 30 which are exclusive for the Nigella Quick Collection app, they don’t appear in any of her cookbooks. Alltogether there are 100 recipes, and I have to say her team has done a great job selecting the best of the best. 
These cookies are slightly healthier than the average chocolate cookie… or so I seem to think when I add oats to something, lol. If you replace the plain flour with wholemeal flour they’re more or less health food 😉




Du trenger:
100 g smør, mykt/romtemperert
50 g sukker
75 g lyst brunt sukker
2 ts vaniljesukker (eller 1 ts vaniljeekstrakt)
1 egg
35 g kakaopulver (bakekakao)
75 g hvetemel (eller bruk fullkornshvetemel el. sammalt hvete fin)
1/2 ts natron
75 g havregryn
125 g chocolate chips, eller grovhakket sjokolade


Sett ovnen på 180 C, og gjør klar 1-2 stekebrett med bakepapir.
Ha smør og begge sukkertyper i en bolle, visp til det er lyst og luftig.
Tilsett vanilje og egg, visp litt til.
Sikt sammen kakaopulver, hvetemel og natron, og bland inn havregryn.
Ha denne tørre blandingen over i røra og kjør på videre med mixeren eller rør for hånd til alt er godt blandet. Rør til slutt inn sjokolade.
Bruk to spiseskjeer og lag runde klatter på stekebrettene, det blir ca 16-20 cookies.
Stekes i 15-20 minutter, litt avhengig av størrelsen på cookies’ene.
Når hvert brett er ferdig, ta det ut av ovnen og la det stå et par minutter før du flytter cookies’ene over på en rist til avkjøling.




You’ll need:
100 grams butter, softened
50 grams sugar
75 grams soft light brown sugar
1 tbsp vanilla sugar or 1 tsp vanilla extract
1 egg
35 grams cocoa powder

75 grams plain flour (or use wholemeal flour)
1/2 tsp bicarbonate of soda
75 grams oats
125 grams chocolate chips, or chopped chocolate


Preheat oven to 180 C, line two baking trays with baking paper.
Put the butter and sugars into a bowl, beat until light and fluffy.
Add vanilla and the egg, beat until incorporated.
Sift together the flour, cocoa powder and bicarb, and mix in the oats.
Add this dry mixture to the batter, then mix or stir until everything is thoroughly incorporated. Then stir in the chocolate.

Use to tablespoons to make tablespoon-sized dollops, you should get about 16-20 cookies.
Bake in the oven for about 15-20 minutes, depending on the size.
Leave the cookies on the tray for a couple of minutes before transferring to a wire rack to cool.

4 Comments

  1. Maria, they look so good and dark. I’ll hunt them out on the app!

  2. Anna – I highly recommend that you hunt them down 😛

  3. De så så gode ut, at de allerede er testet og absolutt godkjente. Så knallgode var de at det ikke finnes en smule igjen.. 🙂
    Håper det er greit at jeg linker til deg fra min blogg. Og tusen takk for en herlig blogg med mange spennende oppskrifter! 🙂
    Hilsen Inger-Lise

  4. Takk for det Inger-Lise! Selvsagt bare hyggelig om du linker til bloggen min 🙂
    Maria

Write a comment

Your email address will not be published.