Chunky grønnsakssuppe(Chunky vegetable soup)

Verdens enkleste hverdagsmiddag eller kveldsmåltid. Og det er sunt også! Hvis du vil tilsette litt mer proteiner kan du gjerne ha oppi en boks avrente kikerter eller hvite bønner, eller kanskje litt bacon eller kjøttrester fra dagen før. Og hvis du er litt lur så lager du dobbel porsjon når du først er i gang, fryser halvparten og vips har du en ferdig middag i fryseboksen. Tines i kjøleskapet mens du er på jobb – så er det bare å varme opp når du kommer hjem.


The world’s easiest weekday dinner or evening meal. And it’s healthy, too! If you want to add some more protein you can add a can of drained chickpeas or beans, or stir in some bacon or chopped up leftover meat. And if you’re smart you can double the quantities and then freeze half for one of those days when you can’t be bothered to cook; just thaw in the fridge while you’re at work, then heat through until piping hot and – dinner is served.


Du trenger:
(ca 4 porsjoner)
1 ss olivenolje
1 løk, finhakket
salt og svart pepper
2 hvitløksfedd, finhakket eller presset
2 ts finhakkede rosmarinblader
2 stilker selleri, finhakket
2 gulrøtter, skåret i små biter
1 stor grønn squash, skåret i små biter
1 boks hermetiske (hakkede) tomater (400g)
ca 8 dl varm grønnsakskraft eller -buljong
litt hakket bladpersille, til servering


Ha oljen i en kasserolle og sett på medium varme. Ha i løk og stek i ca 5 minutter, eller til løkbitene blir blanke. Krydre med salt og pepper.
Skru ned varmen litt (lav/medium) og tilsett hvitløk, rosmarin, selleri, gulrot og squash. Stek under omrøring i ca 5-10 minutter.
Ha i hermetiske tomater og kraft, skru opp varmen litt og kok opp. La dette koke i ca 15-20 minutter, eller til grønnsakene er møre. (Tiden kommer litt an på hvor store eller små biter du har.)
Smak til med salt og pepper.
Dryss over hakket bladpersille før servering, og sett fram litt godt brød.




You’ll need:
(about 4 servings)
1 tbsp olive oil
1 onion, finely chopped
salt and black pepper
2 cloves of garlic, finely chopped or grated
2 tsp finely chopped rosemary leaves
2 sticks of celery, quite finely chopped
2 carrots, cut into small dice
1 large courgette/zucchini, cut into small dice
1 can tomatoes (400grams)
about 800 ml vegetable stock (from a cube is fine)
to serve: small bunch flatleaf parsley, chopped


Heat the oil in a pan (medium heat), add the onion and cook for about 5 minutes, or until soft and translucent. Season with salt and pepper.

Turn down the heat slightly and add the garlic, rosemary, celery, carrot and squash. Cook, stirring occasionally, for about 5-10 minutes.
Add the tomatoes and stock, bring to the boil. Then reduce to a simmer and cook for 15-20 minutes, or until the vegetables are tender. (Time depending on the size of your veggies.)
Season to taste.
Sprinkle over the chopped parsley, and serve with some nice, crusty bread.

2 Comments

  1. Mmmm, såg deilig ut, Maria:o) Suppe er verkeleg ein slagar no når vi går mot kjøligare og mørkare haustkveldar….
    Takk for triveleg selskap og god hjelp til å finne busstasjonen på fredag:o)
    Klem

  2. Takk for det, Line! Jeg elsker supper og gryter 🙂
    Hyggelig å ta følge gjennom Karl Johan på fredag, håper vi treffes igjen om ikke så altfor lenge.
    Maria

Write a comment

Your email address will not be published.