Pastasalat med skinke og Parmesan(Ham and Parmesan pasta salad)Overskriften lyver egentlig litt siden denne «salaten» ikke inneholder et eneste salatblad. Men det er liksom fortsatt en «salat» syns jeg siden vi spiser denne kald… Hvis du er litt lei av brødskiver i matboksen så er dette et godt alternativ, spesielt siden den gjerne kan lages dagen i forveien.
Svette matpakker er historie hos oss etter at jeg kjøpte et arsenal av disse Frozzypack matboksene som holder maten kald i flere timer. Slutt på svett ost til lunch for både store og små! Det finnes også mini-kjøleelementer (ca 5×8 cm) som kan legges i vanlige matbokser, det fungerer også kjempefint. (Du kan lese mer om den ville veksten av bakterier i matpakka i Aftenpostens artikkel om saken her…)
Men, tilbake til pastasalaten, det jeg liker så godt med denne er at den kalde pastaen smaker så mye mer siden den har fått på seg litt dressing. Variér de andre ingrediensene etter hva du har tilgjengelig; oppskåret salami, cherrytomater, strimlede sukkererter… opp til deg 🙂


Actually the title here isn’t quite correct; this «salad» contains no actual salad leaves. But since we eat this cold, I think of it as a «salad»… If you’re tired of lunchbox sandwiches this is the thing for you, especially since you can make it the night before.
In my house sweaty lunchboxes are history – I’ve discovered these Frozzypack lunchboxes which keep the food chilled for hours. You can also get mini-freezer packs (about 5×8 cm) to put in your box, they are great, too.
Back to the pasta salad, what I love about this is that the cold pasta tastes so much more with this dressing. Vary the other ingredients according to taste and what you have available; salami strips, cherry tomatoes, sugar snap peas… up to you 🙂 Du trenger:
(3-4 porsjoner)
250 g (fullkorns) pasta, f.eks fusilli (skruer) eller farfalle (sløyfer)
2 ss olivenolje
2 ss sitronjuice
1-2 ts Dijon sennep
salt og pepper
ca 150 g skinke i små biter
en håndfull bladpersille eller basilikum, hakket
Parmesan


Kok pasta etter anvisning på pakken.
Rør sammen olje, sitronjuice og sennep, og ha i litt salt og pepper.
Når pastaen er ferdigkokt tømmer du av vannet og heller over «dressingen». Bland.
La dette avkjøles litt før du blander inn skinke og persille/basilikum, og rasp eller riv over rikelig med Parmesanost (jeg bruker ofte potetskrelleren til dette for å få «flak»).
«Salaten» oppbevares kjølig og lufttett fram til den skal spises.
You’ll need:
(3-4 servings)
250 grams (wholewheat) pasta, such as fusilli or farfalle
2 tbsp olive oil
2 tbsp lemon juice
1-2 tsp Dijon mustard
salt and pepper
about 150 grams cooked ham, cut into small pieces
handful flat-leaf parsley or basil, chopped
ParmesanCook the pasta according to packet instructions.
Whisk together the olive oil, lemon juice and mustard, then season with salt and pepper.
When the pasta is done cooking, drain and pour over the «dressing». Toss to mix.
Leave to cool before you mix in the ham and parsley/basil, then add grated Parmesan (or use a vegetable peeler to get Parmesan flakes).
Store the «salad» in an airtight container in a cool place until eating time.

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *