Piña Colada iskremSelv om regnet pøser ned der ute så prøver jeg å ha litt sommer innendørs. Tidligere i sommer har jeg laget Gin & Tonic sorbet og Mojito sorbet, og da jeg leste overskriften «Piña Colada ice cream» i Nigellas nyeste bok så var jeg solgt… Nok en drink som blir til frossen dessert, og denne var også en vinner i mine øyne (eller i min gane, kanskje et mer korrekt uttrykk her). Akkurat som de nevnte sorbet’ene så trenger heller ikke dagens isoppskrift noen iskremmaskin; har du en visp og en plastboks med lokk så kan du lage denne 🙂Du trenger:
(jeg har endret mengdeinnhold en smule)
(4-6 porsjoner)
1 dl ananasjuice
1/2 dl Malibu (lys kokosrom)
juice fra 1/2 lime
75 g melis
3 dl kremfløte
litt revet kokos eller kokosmasse, til servering (valgfritt)

Ha ananasjuice, Malibu og limejuice i en stor bolle.
Tilsett melis og visp lett for å løse opp melisen.
Tøm over kremfløte og visp med en håndmixer eller annen kjøkkenmaskin til kremen er lettpisket og «myk»:Så er det bare å ha den fløyelsmyke kremen over i en plastbeholder med tett lokk og sette den i fryseren.
Den trenger nok minimum 6 timer, men undertiden trenger du ikke å gjøre noen ting 🙂
Siden dette er en iskrem laget uten ismaskin kan den bli «isete» etter noen dager, så denne er best om den blir spist innen en uke.

Ha gjerne over litt kokos, enten fersk, revet kokos, eller rist en liten håndfull kokosmasse i en tørr stekepanne til den blir lys gyldenbrun.
 
 
 
 
 

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *