ENGLISH
You’ll need:
Sponge layer:
120 grams dark chocolate, melted
75 grams sugar
6 eggs – separated
3 drops lemon juice
about 200 grams marzipan
Jelly-layer:
2 pkt jello (strawberry or raspberry)
150 ml boiling water
50 ml lemon juice
1 tbsp glucose
Top layer:
150 grams dark chocolate
300 ml double cream
1 tsp vanilla extract
Make the sponge layer:
Preheat oven to 175 C, line a baking tin (about 30×30 cm) with baking paper.
Put the egg yolks and sugar (minus 2 tbsp!) into a bowl and beat until pale and fluffy, about 5-7 minutes. Add the (120 grams) melted chocolate and beat until combined.
Put the egg whites into a clean bowl and whisk with the rest of the sugar (2 tbsp). Add the drops of lemon juice and whisk until almost stiff. Fold the egg whites into the mixture, and scrape into the tin.
Bake in the oven for about 15-16 minutes, then leave to cool completely.
Roll out the marzipan to cover the sponge layer:
Make the jello-layer:
Mix the jello powder with the boiling water, stir until dissolved. Stir in the lemon juice and glucose. Leave to cool completely, until it almost starts to set.
Pour over the marzipan.
Make the top layer:
Put the chocolate (150 grams) into a food processor or blender, whizz until the chocolate is very finely chopped.
In a pan, heat the cream and vanilla until it almost starts boiling. Pour into the food processor/blender with the finely chopped chocolate, then whizz until the mixture ressembles smooth «chocolate milk». Pour the «chocolate milk» into a bowl and place in the fridge until completely cold, about 2 hours.
Use a hand-held electric whisk or so and whisk the mixture until thick and airy.
Spread the chocolate cream onto the jelly, then place the cake in the fridge until you need it.
You can shave some chocolate over the top before serving, if you like. I used my potato peeler to make little curls like this. If you can get hold of some nice raspberries – serve those alongside as well. |
Kan jeg linke til innlegget ditt? denne skal jeg forsøke å bake. Så jo fantastisk ut! Jeg og samboeren min elsker Troika, så dette må være perfekt kake for oss 🙂
Selvsagt kan du det! Bare hyggelig om du linker 🙂
Maria
Looks yummy!!!!!
Love ur blog! And you are doing a great job writing in English too 🙂
Thank you so much, Shum! 🙂
Hei Maria! Magne fra VG her. Nå har jeg lagt innlegget ditt som dagens anbefaling på Lesernes VG, kanskje poster jeg det på Facebook http://www.facebook.com/lesernesvg og twitter http://twitter.com/lesernesvg også 🙂
Magne – tusen takk for det, det blir satt stor pris på! 😀
Maria
Ja jeg tar gjerne et stykke ved neste besøk.
Hilsen pappa
Jada pappa, notert bak øret 😉
Oii, jeg ELSKER troika… Får holde av en dag til dette bakeprosjektet, her var det mange steg! Men helt sikkert verdt det:)
Hei Ingrid! Ja den er ikke rørt sammen i en håndvending, men som du selv anslår så er den verdt det! Spesielt hvis man liker å pusle litt på kjøkkenet.. kanskje et lykketreff at det er meldt mye regn over hele landet i helgen 😉
Maria
Tusen Takk Skal du ha Maria 🙂
Shahid
Troika Elsker
Denne så fantasisk ut=) Men går den å fryse?? Tenkte kansje marsipanen og/eller gele’n ikke syns noe om frysing…..
Hilsen Merethe
Shahid – ser ut som vi er mange i Troika-elsker-klubben 😉
Merethe – jeg har ikke prøvd å fryse denne, så tør ikke å si med sikkerhet hvordan den blir da. Men har fått høre fra andre at det gikk helt fint…
Maria 🙂
Maria, I forgot just how close our boys are in age:)
I consider myself a big kid really, but this cake is just right for me – that’s a beautiful creation too:) My first thought was that it would be too difficult for me, knowing my predisposition toward ‘easy’ cooking, but you’ve made it look completely do-able even for me;)
Hjälp vad gott! 🙂
Coby – thank you for your kind words. I know for sure that you can make this!
Helena – ja det er det;)
Hei, jeg skal bake denne kaken. ser at du skriver 1,5 dl kokende vann til geleen for to pakker. på pakken står det 5 dl pr pakke. jeg har kjøpt freia sin. ble da usikker i forhold til mengden med vann.. har du en kommentar? takk for å dele oppskrifter:)
Hei! Skjønner godt at du stusser på vannmengden. Men geleen her skal være skarpere/kraftigere både på farge og på smak, så derav den reduserte mengden væske. Du kan evt øke fra 1,5 til 2 dl for å få littegrann tykkere lag gele. Lykke til! 🙂
Fantastisk kake! Men hvor mange personer regner du? Takk for at du deler slike oppskrifter!
Hei! Jeg skjærer den vanligvis i 15 biter, men det var flere som tok to… Så jeg vil anta at den passer til 10-12 personer som dessert. Lykke til! 🙂
Tusen takk!Det er for fredagskaffen på jobben, hadde lyst til å imponere litt! Håper nå bare at jeg får det til 🙂 Kom tilfeldigvis inn på siden din – den er råflott! Skal kikke meg etter mer.
Hei
Jeg lagde denne kaken, og den ble kjempe god:-) Vil også si at jeg elsker bloggen din, du forklarer velidg bra oppskriftene.
Tusen takk for det, veldig hyggelig å høre! 🙂
E nok ikkje den beste Troika-kaka æ har smakt!
Hei Lise, har du andre oppskrifter som er bedre prøver jeg gjerne 🙂 Tar gjerne i mot et påskudd til å lage Troikakake igjen 😉
Maria
Du har i sitronjuice..mener du da den gule sitronflasken med grønn kork?? sånn du kan helle dråper av.
Ser supergod ut og har tenkt å prøve meg 😉 Håper jeg lykkes!!
Cecilie
Hei Cecilie, jeg bruker juice/saft rett fra sitronen 🙂
Har bakt kaken, og det smaker som Troika-sjokoladen. Men den er veldig mektig og det blir mye koppvask 🙂
Ja det blir litt oppvask, men jeg synes det er verdt det.. 😉