Sjokoladekjeks(Chocolate biscuits)



Som dere kanskje har skjønt så elsker jeg å bake, og jeg er helt avhengig av å ha noe søtt i fryseren som tiner raskt dersom jeg trenger et lite «løft» til kaffen… Disse tiner på to minutter, i tillegg funker de som en enkel dessert: sett fram en skål med disse etter middag og alle er fornøyd 😉 Ellers kan jeg fortelle at disse kjeksene er veldig gode som tilbehør til is…
God helg! 😀


As you may have understood by now – I love to bake, and I really need to know that I have something sweet in the freezer that will thaw quickly. I often feel like my coffee needs a little «lift»… These thaw in two minutes, and they work well a simple dessert: place a bowl of these on the table and everyone’s happy 😉 I can also tell you that they are very good as an ice cream accompaniment…
Have a nice weekend! 😀


Du trenger:
50 g smør, mykt/romtemperert
50 g lyst brunt sukker
200 g hvetemel
1 ts bakepulver
30 g kakaopulver (bakekakao)
2 ss lys sirup
1 egg
melis (til kjevlingen)


Sett ovnen på 200 C og gjør klar et stekebrett med bakepapir.
Ha alle ingrediensene (bortsett fra melis) i en bolle og mix med en håndmixer (eller annen kjøkkenmaskin) til alt er godt blandet. 
Sett deigen i kjøleskapet en stund så den blir litt fastere, ca halvtime.
Dryss litt melis på bordet og legg deigen på, dryss litt melis oppå deigen også.
Ta fram en kjevle og kjevle ut deigen forsiktig til den er ca 1/2 cm tykk:
(forts. under)




You’ll need:
50 grams butter, softened
50 grams light brown soft sugar
200 grams plain flour
1 tsp baking powder
30 grams cocoa powder (unsweetened)
2 tbsp golden syrup
1 egg
icing sugar (for rolling)



Preheat your oven to 200 C and line a large baking tray with baking paper.
Place all the ingredients (minus the icing sugar) in a bowl (or in the bowl of an electric mixer) and mix until everything is combined and the mixture comes together.
Put the dough in the fridge for about half an hour to firm up.
Turn out on to a work surface dusted with icing sugar and roll out gently, with a pin dusted with icing sugar, to a depth about 1/2 cm:
(cont. below)


Stikk ut kjeks med en pepperkakeform, glass, el.l. og legg dem over på bakebrettet.
Sett i ovnen i ca 7-8 minutter. Ta ut brettet, men la kjeksene bli liggende et par minutter før du flytter dem over på en rist.


Cut shapes with a cookie cutter or glass and transfer to your baking tray.
Bake in the oven for about 7-8 minutes. Allow to cool a little on the tray, then transfer to a wire rack to cool completely.


Du trenger ikke gjøre noe mer med kjeksene, men hvis du vil kan du smelte litt sjokolade og bre utover hver kjeks (jeg trengte i underkant av 100 g for å få litt på alle.)


You don’t have to decorate or do anything else now, but if you like you can melt some chocolate and spread on to the biscuits (I needed about 100 grams to cover all of them).


Vil du pynte litt ekstra kan du hakke opp litt hvit sjokolade og drysse over, eller bruk annen kakepynt:


You can also decorate with some white chocolate; chop and sprinkle over the melted chocolate:


Sett på kaffen!


Brew yourself some coffee!

9 kommentarer

  1. Disse så kjempe gode ut:) Du lager jo så mye som ser sååå godt ut:) disse tror jeg at jeg bare må prøve:)
    God helg:)

  2. Tusen takk for det!
    God helg til deg også 🙂

  3. Maria they look very nice!

  4. Thank you, Anna! 🙂

  5. Anonymous

    Jeg holder på å lage disse nå, men «deigen» virker veeeeldig smuldrete – skal den være sånn? Jeg har til og med hatt oppi et ekstra egg, men det virker ikke som at blandingen er så fast som den skal være.

  6. Hmmm det var rart, jeg hadde motsatt problem og måtte ha i mer mel…
    Prøv å ha i 1-2 ss kaldt vann, det burde gjøre susen. Håper resultatet blir bra til slutt! 🙂

  7. Anonymous

    So pretty!

    Ilana xoxo

  8. Anonymous

    Min deig ble også veldig kornete, måtte tilsette mer smør og egg. Spent på om det går likevel. Hvis ikke prøver jeg med vann som du foreslår.

  9. Hmm.. spørs om jeg skal oppjustere smørmengden noe, siden flere får for tørr deig.
    Maria 🙂

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *