Du trenger:
(gir ca 16 biter, men dersom du skal lage en stor langpanne: doble oppskriften!)
225 g smør eller margarin, romtemperert
225 g sukker
revet skall av 1 sitron
4 egg
300 g hvetemel
1 1/2 ts bakepulver
Glasur:
ca 150 g melis
ca 1-2 ss sitronsaft
Sett ovnen på 180 C, gjør klar en form ca 30×20 cm (dekk den med bakepapir eller smør den grundig). (Om du bruker stor langpanne, doble mengden ingrediser.)
Ha smør og sukker i en bolle og mix med håndmixer eller annen kjøkkenmaskin til det er lyst og luftig. Ha i sitronskall og egg, visp godt.
Sikt over mel + bakepulver, visp til alt er godt blandet.
Hell røren over i formen, jevn til overflaten og sett i ovnen i ca 35-40 minutter (40-45 om du lager dobbel). Sjekk med en tannpirker el.l. for å se om den er ferdig (følger det rå røre med pinnen opp igjen steker du den noen minutter til).
La kaken avkjøles i formen.
Glasuren lages ved å blande melis med sitronsaft – ta i litt av gangen til du får en passe smørbar melis.
Ha glasuren over avkjølt kake, og pynt litt om ønskelig. (Jeg brukte her sitron-/appelsin pynt/gelégodis.)
Skjær opp og servér! |
Kake på jobben kvar torsdag, det er ikkje ille! Denne såg kjempegod ut, eg elskar sitronkake 🙂
Kake kvar torsdag, det hadde gått hardt ut over livvidda mi! Eller viljestyrken.. hihi
Ser kjempegodt ut, lekkert som alltid, Maria!
Hei! Kristine fra VG her. Nå har jeg lagt innlegget ditt som dagens anbefaling på Lesernes VG, kanskje poster jeg det på Facebook http://www.facebook.com/lesernesvg og twitter http://twitter.com/lesernesvg også 🙂
NorwegianAngel – takk for det! Den er kjempegod!
Ellen-Propelle 😉 – jeg hadde nok møtt samme skjebne som deg der ja, det hadde gått hardt utover både livvidde og viljestyrke, hehe 😉
Takk for koselig kommentar 🙂
Kristine – tusen takk!!!
Åh så deilig denne så ut! Skikkelig fristende!
Denne kaken ser absolutt fantastisk ut! Men, ser i ingrediens-listen at du har nevnt revet skall av 1 sitron, men det står ingen plass i oppskriften hvor og når dette skal i? 🙂
Skal smøret smeltes eller vere mykt??
Hanne – takk for det!
Sitronskallet er på plass nå 😉
Smøret bør være mykt/romtemperert. 🙂
Hei Maria,
For en fantastisk mat-/kakeblogg du har her! Ny fan er lagt til i rekken av følgere ;D
Ha en fin dag – hilsen Belinda
Hei Bellamama, takk for at du tok deg tid til å skrive en så hyggelig kommentar!! 😀
Maria
Hei!
Kom over bloggen din for et par dager siden, og har brukt ganske lang tid her inne. Fikk lyst til å lage cirka alle oppskriftene dine, og har bokmerket flere allerede.
Jeg la deg til i bloggrollen min, for hit kommer jeg gjerne på besøk igjen 🙂
Kjempefin blogg du har….og så mange lekre kaker 🙂
Hei!
Lurer på hva som betegnes som stor langpanne og liten langpanne?
Stina Ballerina – tusen takk for koselig kommentar 🙂
Mokkan – takk for det! Håper du stikker innom flere ganger 🙂
Med stor langpanne mener jeg en som typisk hører med en komfyr. En standard slik pleier å være ca 35 x 40 cm. (Oppskriften er beregnet på en mindre form, ca 20 x 30 cm.)
Maria 🙂
så kjeeempe god ut!!!
Takk for det Britt Iren 🙂
Bakte kaka i dag, kjempegod! Det enkle er ofte det beste:D
Monika – så bra å høre at det ble vellykket!
Maria 🙂
Hei.
Fyller 40 år i morgen, og skal ha med kake på jobben. Sitronkake er en favoritt, og nå er jeg i gang med å bake denne.
Fantastisk enkel og god oppskrift.
TUSEN TAKK!
Elisabeth.
Gratulerer med overstått, Elisabeth! Håper kaken ble godt mottatt 😀
Maria
Utrolig goe kaga 🙂
lagte u på lørdag å fekk utrolig mye skrøyd av na ^^
Takk for at du la ut ei sånnei goe oppskrift 🙂
Tusen takk for det, MaryAnn 🙂
Skal det ikke noe mell/vann i?
Hei! Ja, det skal mel i (300 g), men ikke vann. 🙂
Hilsen Maria