Whoopie pies med sitronTid for en ny whoopie. Etter å ha prøvd meg på flere sjokoladevarianter fikk jeg lyst på noe litt friskere, og jeg eksperimenterte meg fram til denne med sitronsmak. Småguttene har nok fortsatt en knapp på en av de brune, men for min egen del er nok dette den hittil beste whoopie pie’en. 
For de av dere som ikke kjenner til disse «småkakene» (eller denne bloggen), se her for tidligere innlegg/oppskrifter. En whoopie er strengt tatt to (nokså) myke kaker som er satt sammen med et deilig fyll, og jeg blir påminnet om den Seinfeldt-episoden hvor Kramer vil starte muffinsutsalg. Alle vil bare ha toppen av muffinsen, og derfor skal han lage og selge bare toppene – butikken hans blir kalt «Top of the muffin – to you!» En whoopie pie er jo faktisk egentlig to muffin-topper med glasur, altså det beste av det beste!


Du trenger:
(ca 10-12 whoopie pies)
120 g smør, mykt/romtemperert
200g sukker
1 egg
1 1/4 dl yoghurt naturell
revet skall av 1 stor sitron
350 g hvetemel
1/2 ts natron
1/2 ts bakepulver
2 ss sitronsaft


Fyll:
80 g smør, mykt/romtemperert
110 g (1/2 glass) Marshmallow Fluff (fåes kjøpt i velassorterte matforretninger, og finnes også hos kakeboksen.no. Husk at du får 10% rabatt på hele bestillingen din der om du oppgir kode «marias-saltogsott».)
1 1/2 ss sitronsaft
300 g melis


Sett ovnen på 170 C, gjør klar to stekebrett med bakepapir.
Ha smør og sukker i en stor bolle og visp med en håndmixer el.l. til det er lyst og luftig.
Ha i egg og mix grundig, deretter ha i yoghurt og revet sitronskall og mix igjen.
Sikt mel, natron og bakepulver over i en bolle. Tilsett dette gradvis til røra mens du fortsatt visper, så til slutt ha i sitronsaft og visp til den også er blandet inn.
Sett røren i kjøleskapet i en halvtime, dette for at den skal bli litt stivere.
Ha spiseskjestore klatter på bakebrettene, det skal bli ca 20 (+) klatter tilsammen. (Hvis du syns de blir ujevne, ha kaldt vann på fingrene og form dem litt slik at de blir runde og fine.)
Sett i ovnen i ca 10 minutter, avkjøles så på en rist.Sett en av de andre bunnene på toppen (flat side ned) og klem forsiktig sammen:Ta-daaah!

2 kommentarer

  1. So Maria, are they soft like cake then? EmmCee at our blog has made them, but I’ve still not ever even see one ‘in person’:) Oh, but how I want to! I wouldn’t know which to choose from your selection – lol one of each maybe???:P

  2. Coby – they are soft, but has that slightly crunchier surface, such as the tops of muffins and cupcakes. They are also more robost and not very likely to fall apart when you put on the filling. Perfect for children’s hands; no touchable frosting to be smeared onto clothes or sofas 😉

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *