Lun salat med hvite bønner og chorizo

(Scroll for English)

Dagens oppskrift er en enkel lunch/middag som passer fint i sommer, raskt og enkelt, men også næringsrikt og smakfullt.


Today’s recipe is a simple lunch/dinner dish which is prefect for summer. Quick and easy, but also nutritious and flavourful.

Du trenger:

(2 personer)
2 ts rødvinseddik
1 ts Dijon sennep
1/2 hvitløksfedd, presset
salt og pepper
2 ss extra-virgin olivenolje
100 g chorizopølse (salami-varianten), skåret i “mynter”
1 boks (400g) hvite bønner, f.eks cannelini, skyllet og avrent
100 g cherrytomater, delt i to
2 håndfuller salatblader, f.eks ruccola, spinat el.l.
1 ss bladpersille, hakket


Rør sammen rødvinseddik, sennep og hvitløk i en liten bolle, og krydre med litt salt og pepper.
Ha i olivenoljen og rør igjen til alt er blandet. Da er “dressingen” din klar.
Stek chorizoen i en tørr stekepanne (medium varme), noen minutter til de begynner å “slippe ut” sin oransje olje. 
Ha bitene over på et kjøkkenpapir, men la oljen bli igjen i stekepanna.
Ha bønnene over i panna sammen med dressingen, varm opp i 1 minutt, deretter bland inn cherrytomater og de stekte chorizo-bitene.
Fordel salat og bønneblanding på to tallerkener/skåler (eller i en større salatbolle), og dryss over hakket persille.




You’ll need:
(2 servings)
2 tsp red wine vinegar
1 tsp Dijon mustard
1/2 garlic clove, crushed
salt and pepper
2 tbsp extra virgin olive oil
100 grams chorizo (the “salami” type), sliced
1 tin (400g) white beans, drained and rinsed
100 grams cherry tomatoes, halved
2 handfuls salad leaves (torn), rocket or spinach
1 tbsp parsley, chopped
 
In a small bowl, whisk together the vinegar, mustard and garlic, then season with salt and pepper.
Add the olive oil and whisk again until you have a smooth dressing. Set aside.
Put a frying pan over medium heat, then fry the chorizo until cooked and starting to release its oil. Drain on kitchen paper, but leave the oil in the pan.
Add the beans to the pan along with the dressing, heat through (1 min.), then add in the cherry tomatoes and chorizo. Toss gently to mix.
Divide the salad leaves between two plates/bowls (or one larger bowl), and sprinkle over the chopped parsley.
 











Write a comment

Your email address will not be published.