Lemonade

Sommertid betyr lemonadetid for meg, og denne drikken er bare så utrolig forfriskende og herlig på smak. Da jeg var barn var lemonade noe vi så at folk drakk på utenlandske tv-serier for å kjøle seg ned, jeg smakte det ikke før jeg ble voksen… Behovet har kanskje ikke vært like stort her oppe i nord, men nå som internasjonale influenser virker å være mer vanlig en det urnorske så har jeg inntrykk av at de fleste har smakt lemonade, – men de færreste har smakt den ekte hjemmelaget!
Dette er en nydelig alkoholfri apéritif også synes jeg, og det er også hyggelig å kunne tilby gravide eller kjørende gjester noe annet enn mineralvann!
 
 
Summertime means time for lemonade, and this is such a refreshing drink. When I was a little girl lemonade was something people in tv series from foreign countries drank to cool down, I didn’t taste it until I was grown-up. I guess the need hasn’t been that pressing up here in the north, but now that international influences seem to be more visible than the Norwegian I have the impression that most people have tasted lemonade. But – very few have tasted the real, homemade type!
I think this is a nice alcohol free apéritif, and it’s also nice to be able to offer pregnant or driving guests something a little more “special” than soft drinks! 
Du trenger:
150 g sukker
4 lange striper sitronskall (kun det gule, ikke noe hvitt! Bruk f.eks en potetskreller som lager tynne remser)
1 dl vann
ca 3 dl ferskpresset sitronsaft (saft fra ca 5-6 sitroner, avhenger av størrelse og saftighet)
1 liter iskald Farris, Pellegrino, Perrier, el.l.
 
Ha sukker i en kjele sammen med sitronskall og vann. 
Kok opp, rør slik at sukkeret løser seg opp. La dette koke 5 minutter.
Ha i sitronsaft og kok i et minutt eller to.
La herligheten avkjøles, deretter siles den over i en mugge eller flaske.
Når du skal drikke/servere, bland med iskald Farris el.l., blandingsforholdet er en smakssak, men jeg synes 50/50 blir friskt og godt.
Husk også isbiter!
P.S: Den konsentrerte sitronsaften holder seg godt i kjøleskapet noen dager.
 
 
You’ll need:
150 grams sugar
4 long strips lemon rind (no pith!)
100 ml water
about 300 ml freshly squeezed lemon juice (juice from 5-6 lemons, depending on size and juiciness)
1 litre ice cold sparkling water, such as Pellegrino or Perrier
 
Put the sugar, lemon rind and water in a pan.
Bring to the boil, stirring so that the sugar dissolves completely. Boil for about 5 minutes.
Add the lemon juice and let that bubble up for a minute or two.
Leave to cool, then strain into a jug or flask/bottle.
When you are ready to serve, mix with some ice cold sparkling water. The ratio is a matter of taste, but I like a 50/50 mixture which is very refreshing.
Dont forget the ice!
P.S. The concentrated mixture will keep in the fridge for several days.

2 Comments

  1. Anonymous

    Lemonade er definitivt min favorittdrikk! Minner meg veldig om mitt første besøk i statene da jeg var 9 år. Takk for påminnelsen – denne skal lages snarest! 🙂

  2. Bare hyggelig! Det er jo så godt, håper du prøver å lage det! 🙂
    Maria

Write a comment

Your email address will not be published.