Chocolate peanut butter whoopie pies

Tid for en ny whoopie pie. Denne gangen laget jeg en sjokolade-whoopie med smak av peanøttsmør, og det gjorde den enda mer fyldig på smak selv om peanøttsmaken ikke er veldig merkbar. 
Oppskriften jeg tok utgangspunkt i fant jeg i boken Cake Days fra The Hummingbird Bakery i London (bok nr. 2 fra dette bakeriet), men jeg har justert den noe. Blant annet så bruker jeg bare halvparten av hver ingrediens til fyllet, rett og slett fordi jeg ellers alltid får for mye til overs. Halv oppskrift har alltid blitt akkurat nok til å fylle alle whoopies’ene mine.
 
Du trenger:
(ca 10-12 whoopie pies)
1 stort egg
150 g sukker
125 g (et lite beger) yoghurt naturell eller vanilje
1/4 dl melk
1/2 ts vanilje ekstrakt eller essens
75 g smør, smeltet
275 g hvetemel
75 g kakaopulver (bakekakao)
1/2 ts natron
1/2 ts bakepulver
75 g peanøttsmør, den grove sorten
 
Fyllet:
90 g smør, mykt/romtemperert
150 g melis
110 g (1/2 glass) Marshmallow Fluff
 
Visp sammen egg og sukker til det blir lyst og luftig, bruk en håndmixer eller annen kjøkkenmaskin. 
Ha i yoghurt, melk og vaniljeekstrakt/essens, visp det godt inn.
Tøm i det smeltede smøret og visp litt til.
Sikt sammen hvetemelet, kakao, natron og bakepulver i en bolle, og tilsett halvparten av denne tørre blandingen til røren. Mix på lav hastighet til alt er blandet inn, deretter ha i resten og mix igjen.
Ha i peanøttsmøret og bland det godt inn.
Sett røren i kjøleskapet i 20-30 minutter.
Sett ovnen på 170 C, gjør klar to stekebrett med et ark bakepapir hver.
Når røren har stått i kjøleskapet og blitt litt fastere er det bare å begynne å lage små runde klumper på bakebrettene, det skal bli ca 20-24 stk for å bli 10-12 whoopie pies senere.
Min røre ble hard nok til at jeg kunne ta en klatt i hånda og rulle den litt forsiktig mellom håndflatene, da blir whoopies’ene litt jevnere og finere enn om du bruker to skjeer, men gjør som du vil.
Sett i ovnen i ca 10 minutter, la dem avkjøle seg på en rist.
Mens de avkjøler seg kan du lage fyllet:
Mix sammen smør og melis med håndmixer eller annen kjøkkenmaskin, det skal bli lyst og luftig.
Tilsett Marshmallow Fluff og mix igjen. Sett fyllet i kjøleskapet fram til du skal bruke det.
Bruk en kniv til å ha på en klatt på halvparten av whoopies’ene, på den flate siden. Legg en av de andre på toppen og klem forsiktig sammen. Ta-dah!
 
  
ENGLISH:
Time for a new whoopie. This time I made a chocolate peanut butter whoopie; the peanut butter makes the pies richer and nuttier, though the peanut flavour isn’t particularly powerful.
I used a recipe from Cake Days, the second book from The Hummingbird Bakery in London, but I have altered it quite a bit. I only use half the ingredients for the filling, simply because otherwise I get way too much left over. Half the recipe has always been just enough to fill all of my whoopies.
You’ll need:
(10-12 whoopie pies)
1 large egg
150 grams sugar
125 grams natural or vanilla yoghurt
25 ml milk
1/2 tsp vanilla extract or essence
75 grams butter, melted
275 grams plain flour
75 grams cocoa powder
1/2 tsp bicarbonate of soda
1/2 tsp baking powder
75 grams crunchy peanut butter
 
Filling:
90 grams butterm softened
150 grams icing sugar
110 grams (1/2 jar) Marshmallow Fluff)
 
Mix together the egg and sugar until pale and fluffy, using a hand-held electic whisk or a freestanding electric mixer.
Add the yoghurt, milk and vanilla, whisk until combined.
Pour in the melted butter and whisk again.
Sift together the flour, cocoa powder, bicarb and baking powder, then add half to the batter and mix well. Tip in the remaining half and beat together.
Add the peanut butter and mix in.
Place the batter in the fridge and allow to set for 20-30 minutes.
Preheat the oven to 170 C, line two baking trays with baking paper.
Make little mounds from the batter and place on the trays, you should end up with about 20-24 mounds to make 10-12 whoopies.
My batter was firm enough to roll (carefully) between the palms of my hands, this makes nice looking whoopies, but feel free to use two spoons instead if you like.
Bake in the oven for about 10 minutes, leave to cool on a wire rack.
While the cakes are cooling, make the filling:
Mix together the butter and icing sugar using the electric whisk or freestanding mixer, until light and fluffy. 
Add the Fluff and mix again. Place the filling in the fridge until needed.
Spread the flat sides of half the sponges with about 1-2 teaspoons of the filling, using a knife or a piping bag, then sandwich another sponge on top (flat side down). 

Ta-dah!

7 Comments

  1. De så fine ut 🙂

  2. Shit! Det så godt ut. 🙂

  3. Maria, they look so professional!

  4. Nina – Takk for det! 🙂

    Marte – De er like gode som de ser ut til 😉

    Anna – Thank you! 🙂

  5. Hei

    Disse så utrolig gode ut :o)
    Jeg er ny på matblogge-fronten, og satser på å holde bloggen min oppdatert på muffins og cupcakes, kom gjerne innom en tur :o)

    Hilsen Bea

  6. Gosh they sound ‘just have one more’ good Maria:) Why do you think the filling quanitity is so skewed? Do the authors just use waay more filling? Yours look to me, to be perfectly filled:)

  7. Hei Bea, takk for hyggelig kommentar 🙂

    Coby – I have no idea.. but I often find that I have too much frosting, whether it’s whoopies, cupcakes or layer cakes..!

Write a comment

Your email address will not be published.