Cordon Bleu kalkun(Turkey Cordon Bleu)

En klassiker som også kan lages med andre typer kjøtt, som kylling, svin eller kalv. Jeg er veldig glad i panert mat siden paneringen gir en deilig sprø overflate, og spesielt godt er det da å servere den sammen med en fløyelsmyk potet- eller rotmos. Litt grønt ved siden av, så er middagen i boks! 
Dette er en rask rett å hive sammen, så her kan du nye følelsen av helg midt i uka 🙂

A classic that can be made from different kinds of meat such as chicken, pork or veal. I love breaded fish and meat as it gives that lovely crunch, and if you serve it with a nice, velvety mash – even better. Something green on the side and dinner is served!
This is quite quick to make, so enjoy that weekend feeling mid-week 🙂
Du trenger:
(4 personer)
4 stk skiver kalkunbryst (eller kylling), ca 150-200g hver
4 ss sennep, helst Dijon
4 skiver kokt skinke
4 skiver ost, Jarlsberg eller Emmental
2 egg, rørt sammen med en gaffel
2 store håndfuller tørkede brødsmuler, gjerne Panko (fåes i innvandrerforretninger)


You’ll need:
(4 servings)
4 slices turkey breast, about 150-200 grams each
4 tbsp mustard, preferably Dijon
4 slices ham
4 slices cheese; Jarlsberg or Emmental
2 eggs, lightly beaten with a fork
2 large handfuls dried breadcrumbs, such as Panko


Sett ovnen på 180 C.
Hvis kalkunskivene ikke er særlig tynne, legg dem mellom to biter plastfolie og bank dem tynnere med en kjøttbanker eller kjevle.
Ha 1 ss sennep utover hver kalkunskive, og legg på skinke og ost:

Preheat your oven to 180 C.
To make the turket breasts thinner, place them between two sheets of cling film, then bash them with a meat mallet or a rolling pin.
Spread 1 tbsp mstard over each breast, cover with a slice of ham and place the cheese on top:
Brett skivene over og bruk gjerne et par tannpirkere som “sytråd” på enden for å unngå at fyllet kommer seg ut under steking:

Fold the breasts over, then “sew” up the edges with a toothpick or two to avoid that the filling escapes during cooking:
Vend kalkunpakkene i eggene, og deretter i brødsmulene slik at de blir helt dekket.

Dip the turkey parcels into the eggs, next roll them in breadcrumbs.
Legg dem deretter utover et stekebrett eller en ildfast form og sett i ovnen i ca 20-25 minutter, eller til kjøttet er gjennomstekt. (Alternativt kan du steke dem i stekepannen med litt smør eller olje.)
Serveres gjerne med litt god potetmos og/eller en grønn salat, og evt. en sitronbåt for å klemme over.
– Husk bare å ta ut tannpikerene før du serverer.

Then place them on a baking tray or roasting tin and place in the oven for about 20-25 minutes, or until the meat is cooked through. (Alternatively, fry them in a frying pan with some butter or oil.)
Serve with some good mashed potatoes and/or a green salad, and maybe a wedge of lemon .
– Just remember to remove the toothpicks before serving.
Yum!

Write a comment

Your email address will not be published.