Mojito Sorbet

Etter at jeg ble forelsket i Gin & Tonic sorbet’en jeg laget tidligere så begynte jeg å fantasere om andre variasjoner… Denne ble, om jeg må si det selv, enda bedre enn den første! Dette er nydelige, forfriskende sommerdesserter, helt perfekt etter grillings. 
 
After falling in love with the Gin & Tonic sorbet I made the other day I started fantasizing about potential variations… This was, if I may say so myself, even better than the first! Both these are lovely, refreshing summer desserts, absolutely perfect after a BBQ dinner.
 
 
 
Du trenger:
(6-8 porsjoner)
400 g sukker
4 dl vann
4 dl Club Soda
3/4 dl lys rom (f.eks Bacardi)
saften av 1-2 lime
+ ekstra skiver til pynt
liten håndfull mynteblader
1 eggehvite
 
Ha sukker og vann i en kasserolle, varmes opp til sukkeret er oppløst. Skru opp varmen og kok i 1 minutt. Ta kasserollen av varmen, avkjøles litt. Ha i det meste av myntebladene (resten finhakker du til bruk litt senere) og la det stå og trekke litt.
Ha Club Soda i en bolle og tøm over sukkersirupen gjennom en sil, myntebladene kan du kaste. Sett bollen i kjøleskapet til blandingen er helt avkjølt.
Når blandingen er helt kald, ha i rom, finhakket mynte
 og limesaft og hell over i en plastboks (Tupperware el.l.) og sett boksen i fryseren. La den stå der til blandingen er halvfrossen, eller litt slush-aktig, ca 2-3 timer.
Ha eggehviten i en bolle og visp den litt med en gaffel til den blir litt “skummete”.
Skrap den slushete isen og eggehviten over i en food processor, kjør motoren noen sekunder, hell deretter alt tilbake i plastboken. Sett den tilbake i fryseren og la den stå der til sorbet’en er frossen.
Frys også noen skiver lime, f.eks på en tallerken med litt plastfolie over.
Skrap over i dessertskåler eller boller, og pynt med en skive lime
.


You’ll need: 
(about 6-8 servings)
400 grams sugar
400 ml water
400 ml Club Soda
75 ml rum
juice of 1-2 limes
+ extra slices to garnish
small handful fresh mint
1 egg white

Put the sugar and water in a pan and warm over low heat until the sugar has dissolved. Turn up the heat and boil for 1 minute.
Take the pan off the heat to cool slightly, and add most of the mint (finely chop the rest for later use).
Pour the tonic water into a bowl and add the sugar syrup, pouring through a sieve (discard the mint), and then place in the fridge until cold.
When the tonic mix is cold, add the rum, the finely chopped mint and the lime juice. Pour into a plastic container (such as Tupperware or so) and place in the freezer for about 2-3 hours, or until semi frozen “slush”.
Froth the egg white with a fork.
Remove the slush from the feezer and put into a food processor with the egg white, pulse to blitz together, just for a few seconds. Quickly pour back into the plastic container and freeze until solid.
Also freeze extra slices of limes.
Serve the sorbet scooped into dessert bowls or glasses, topped with lime slices.

6 Comments

  1. Men åååå så läckert det där verkar! Det måste jag ha till efterrätt när jag fyller år. Tack för tipset!

  2. I get the feeling, you don’t really notice the booziness of these as you are enjoying them Maria;)

  3. mhmmm.. sommer og sol og deilige mohitos.. 😀 fin side du har

    Mvh
    Bjørnar B. Waage
    http://www.matlidenskap.com

  4. Maria – takk for trevlig kommentar!

    Coby – you’re right, you don’t notice the booziness of the sorbets, but here the rum adds a little “je ne sais quoi” just to elevate it a notch above a lime/mint sorbet.

    Bjørnar – takk for det, og i like måte! 🙂

  5. denne lagde jeg i sommer i mitt aller første middagsselskap. Den ble servert som for”drink” og imponerte sterkt:) tenke jeg skulle prøve ut pina colada isen til helgen!

  6. Krumlan – så hyggelig at det ble vellykket! Pina Colada-isen er også kjempegod, lykke til 🙂
    Maria

Write a comment

Your email address will not be published.