Vanilla Cupcakes

Siden sommersola hittil har glimret med sitt fravær endel denne sommeren har det blitt litt mer innetid enn forventet. Fant da ut at jeg skulle lage dobbel porsjon av disse og ta med de fleste (minus noen smaksprøver til guttene) ned til Bymisjonen her i byen. De ble møtt med store øyne og en enorm takknemlighet, og siden en av mine livsfilosofier er at “de som spiser kake har det bedre enn de som ikke spiser kake” – så gikk jeg hjem i troen om at i hvert fall noen hadde hatt det litt bedre i et minutt eller to, enn om jeg ikke hadde bakt den dagen.
Klassiske vanilje-cupcakes (eller muffins om du vil), dette synes jeg er den beste oppskriften. Enkle å lage, og de føles litt sommerlige med sin pastellfargede glasur…

The weather hasn’t been that good so far this summer, meaning more indoor time than usual (considering the time of year). I made a double batch of these cupcakes and brought most of them (minus samples for the boys) to the Bymisjon (similar to Salvation Army/soup kitchen) in town. The visitors there looked at them with eyes wide open, and they expressed a sincere gratitude. I have always believed that “those who eat cake feel better than those who don’t”, so I went back home feeling that at least a few people felt really good for a minute or two.
Classic vanilla cupcakes; I think this recipe is the best. Easy to make, and I think they get a summery look about them with their pastel coloured icing…
Du trenger:
(ca 12-16 cupcakes)
75 g smør, mykt
275 g sukker
225 g hvetemel
2 ts bakepulver
2 1/4 dl melk
1 ts vaniljeekstrakt
2 egg

Glasur:
150 g smør, mykt
500 g melis
1/2 dl melk
1 ts vaniljeekstrakt
konditorfarge (valgfritt)



You’ll need:
(12-16 cupcakes)
75 grams butter, softened
225 grams plain flour
2 tsp baking powder

225 ml milk
1 tsp vanilla extract
2 eggs

Frosting:
150 grams butter
500 grams icing sugar
50 ml milk
1 tsp vanilla extract
food colouring (optional)    

Sett ovnen på 180 C, gjør klart et muffinsbrett med papirformer Det kan være du må steke i to omganger.
Ha smør og sukker i en bolle og visp med en håndmixer el.l. til det er lyst og luftig.
Rør sammen melk, vanilje og egg i en mugge eller bolle.
Bland hvetemel og bakepulver.
Tilsett 1/3 av eggeblandingen og mix godt, ha deretter i 1/3 av melblandingen og mix igjen. Forsett slik til alt er tilsatt og blandet.
Fordel røren i formene, de skal fylles opp ca 2/3. Størrelsen på formene du bruker avgjør hvor mange cupcakes du får, men det skulle bli ca 12-16 stk.
Sett i ovnen i 18-20 minutter.
La kakene avkjøles helt før du har på glasuren:

Glasur:
Ha smør og melis i en bolle, visp til det er lyst og luftig.
Ha i melk, vanilje og evt. konditorfarge, mix på høy hastighet til glasuren er fluffy.
Fordel glasuren over cupcakes’ene, enten ved help av en sprøytepose eller ved å bruke en kniv/spatula eller baksiden av en skje.

Preheat oven to 180 C and

 line a muffin tin with paper cases. You may need two trays, or bake the cakes in two rounds.
Put the sugar and butter into a bowl, beat with a hand-held electric whisk (or a freestanding electric mixer) until light and fluffy.
In a jug or bowl, mix together the milk, eggs and vanilla.
In another bowl, mix the flour and baking powder.
Add about 1/3 of the milk/egg mixture, mix, then add about 1/3 of the flour mixture and mix again. Do this two more rounds until everything is combined.Divide the mixture between the cupcake cases, fill them up 2/3. Depending on the size of the cases, you’ll get 12-16 cupcakes from the batter.
Bake for 18-20 minutes, until the sponges feel springy to the touch.
Leave to cool while you make the topping.
Frosting:
Put the butter and icing sugar into a bowl, beat until pale and thoroughly combined.
Add milk and vanilla, and beat again on high speed until the frosting is light and airy.
When the cakes are cool, add the frosting using a piping bag like I did here, or use a palette knife or the back of a spoon.

På cupcakes’ene under brukte jeg en såkalt stor fransk tipp til sprøyteposen, det kan man få tak i f.eks her.

I used a so called “large French tip” to pipe the frosting onto the cupcakes below.
For å lage “roser” som cupcakes’ene under her kan man bruke en 2D tipp, som man kan få tak i f.eks her. Begynn å sprøyte i midten, gå rundt og rundt utover til du kommer til kanten. Det er mye enklere enn det ser ut som!

Use (for instance) a Wilton 2D tip to make these roses. Start the piping from the very middle, then continue making sircles outwards until you reach the edge of the paper case. It’s so much easier than it looks, just give it a go!
Happy baking!

15 Comments

  1. Maria they look beautiful. I haven’t made vanilla cupcakes for a long time!
    I really like the Rose effect. It’s so pretty and girly! I’ve not attempted icing this way yet.

  2. Så utrolig vakre cupcakes!! Hvordan er det mulig å få til så vakker pynt..!? Jeg må virkelig skaffe meg en 2D tipp. Dette var fristende og nyyydelig å se til!:)
    Takk for tipset om 2D tipp og ikke minst oppskriften, den SKAL prøves!
    Stor klem

  3. Så fine! Jeg tror du gjorde dagen mye bedre for mange med disse cupcakesene 🙂

  4. Anna – thank you! Making the roses is so much easier than it looks..!

    Anne Karin – takk for koselig kommentar 🙂 De rosene er mye lettere å lage enn de ser ut, har man en 2D tipp og glasur med riktig konsistens så kan alle få det til 🙂 Bare begynn i midten og sirkulér rundt og rundt, fra innerst til ytterst. Lykke til 🙂

    Veronika – takk for det, ja jeg fikk inntrykk av at cupcakes ikke akkurat var hverdagskost der, og alle blir jo litt gladere av kake! 🙂

  5. I’ve never had the confidence to pipe anything Maria, your cakes just look so elegant, I am wondering if I shouldn’t give it a go:) LOL First I might need to get me some piping gear though:D I just love that you bake for people who are doing it tough.

  6. Coby – it isn’t hard, you’ll just have to believe me. But it’s even easier if you have some piping gear, lol 😉

  7. Bestilte meg en 2d-tip på Ebay i går. Ble faktisk billigere enn å kjøpe her i Norge…. Gleder meg til å prøve den!!!!

  8. Så bra Karianne! Du og 2D-tip’en kommer til å ha mange gode stunder sammen 😀
    Lykke til!

  9. Anonymous

    Gode ​​oppskrifter for cupcakesen! vil prøve bake dem nå og se hvordan det går! Fortsett gjärna poste oppskrifter i fremtiden, klem Kristina 🙂

  10. Takk Kristina! 🙂

  11. Anonymous

    de er super gode! digger dem takk for fin oppskrift

  12. Så fint at du syns det! 🙂

  13. Anonymous

    jeg elsker den oppskriften, tusen hjeertlig takk!!!!!!!!!! holder på å lage den nå=[) <3<3<33

  14. I have to bake your cake is, because I am very tempted.
    I greet you warmly with Polish and I am going to watch next:)

  15. Thank you for your kind words, Ewelajna 🙂

Write a comment

Your email address will not be published.