Gin & Tonic Sorbet

(Scroll for English)

Her tror jeg vi har min nye favoritt-sommerdessert… Da jeg så overskriften “Gin & tonic sorbet” i Good Food magazine var jeg bare nødt til å prøve meg! Jeg har litt mer gin i enn oppskriften sa, men det synes jeg den tålte fint. En kule av denne sorbet’en er jo også perfekt som såkalt “palate cleanser”, eller “mellomrett”, og for mannen og meg ble det den perfekte “pick-me-up” etter en lang dag – veldig forfriskende 🙂
Du trenger: (ca 6-8 porsjoner)
400 g sukker
4 dl vann
4 dl tonic water
3/4 dl gin
finrevet skall av 1 lime, pluss juicen
finrevet skall av 1/2 sitron, pluss juicen
+ ekstra skiver av lime og sitron til frysing/dekorering
1 eggehvite

Ha sukker og vann i en kasserolle, varmes opp til sukkeret er oppløst. Skru opp varmen og kok i 1 minutt. Ta kasserollen av varmen, avkjøles litt.
Ha tonic’en i en bolle og tøm sukkersirupen over, sett bollen i kjøleskapet til blandingen er helt avkjølt.
Når blandingen er helt kald, ha i gin og lime/sitron skall og saft, og hell over i en plastboks (Tupperware el.l.) og sett boksen i fryseren. La den stå der til blandingen er halvfrossen, eller litt slush-aktig, ca 2-3 timer.
Ha eggehviten i en bolle og visp den litt med en gaffel til den blir litt “skummete”.
Skrap den slushete isen og eggehviten over i en food processor, kjør motoren noen sekunder , hell deretter alt tilbake i plastboken. Sett den tilbake i fryseren og la den stå der til sorbet’en er frossen.
Frys også noen skiver sitron og lime, f.eks på en tallerken med litt plastfolie over.
Skrap over i dessertskåler eller boller, og pynt med en skive lime og sitron.


 







2 Comments

  1. My mouth is watering at the thought of how refreshing this would be Maria. I’m not much for drinking, but crunching? That I am very keen on;)

  2. Then I know you’ll love this, Coby! 🙂

Write a comment

Your email address will not be published.