Du trenger: (ca 6-8 porsjoner)
400 g sukker
4 dl vann
4 dl tonic water
3/4 dl gin
finrevet skall av 1 lime, pluss juicen
finrevet skall av 1/2 sitron, pluss juicen
+ ekstra skiver av lime og sitron til frysing/dekorering
1 eggehvite
Ha sukker og vann i en kasserolle, varmes opp til sukkeret er oppløst. Skru opp varmen og kok i 1 minutt. Ta kasserollen av varmen, avkjøles litt.
Ha tonic’en i en bolle og tøm sukkersirupen over, sett bollen i kjøleskapet til blandingen er helt avkjølt.
Når blandingen er helt kald, ha i gin og lime/sitron skall og saft, og hell over i en plastboks (Tupperware el.l.) og sett boksen i fryseren. La den stå der til blandingen er halvfrossen, eller litt slush-aktig, ca 2-3 timer.
Ha eggehviten i en bolle og visp den litt med en gaffel til den blir litt «skummete».
Skrap den slushete isen og eggehviten over i en food processor, kjør motoren noen sekunder , hell deretter alt tilbake i plastboken. Sett den tilbake i fryseren og la den stå der til sorbet’en er frossen.
Frys også noen skiver sitron og lime, f.eks på en tallerken med litt plastfolie over.
Skrap over i dessertskåler eller boller, og pynt med en skive lime og sitron. |
My mouth is watering at the thought of how refreshing this would be Maria. I’m not much for drinking, but crunching? That I am very keen on;)
Then I know you’ll love this, Coby! 🙂