Kylling med harissa og lun kikertsalat (Harissa chicken w/ warm chickpea salad)

 (Scroll for English)Jeg elsker matmagasiner og har flere års samlinger i hylla. Som jeg sikkert har nevnt tidligere så abonnerer jeg på det engelske Delicious Magazine, og hvis jeg eller mannen er i England så blir det ofte noen flere som havner på nattbordet og deretter i kjøkkenet. Forrige uke kom han hjem med både Good Food Magazine og Jamie Olivers matblad, og det tok jo ikke så lang tid før begge hadde post-its stikkende ut her og der. Slike magasiner er så utrolig inspirerende, jeg får rett og slett aldri nok av dem… Her forleden ble det middag inspirert av en oppskrift i Good Food, og den slo an hos oss begge. Det er kanskje bare spesielt interesserte som har hørt om harissa, men det er en nord-Afrikansk krydderblanding på glass med bl.a. chili, hvitløk, karve, spisskummen og koriander. (Innhold og styrke varierer litt, det finnes flere varianter.) Jeg har sett at min lokale Meny-butikk har begynt å ta den inn, og jeg har også sett den i pulverform hvor man bare skal blande den med olje og hvitløk. Du kan enkelt lage et lite glass selv ved å kjøre dette i en food processor: 2-3 røde chili uten frø, 2 hvitløksfedd, 1 ts karvefrø, 1 ts malt spisskummen, 1 ts malt koriander, 1 ts paprikakrydder, 1/4 ts salt. Tilsett litt og litt oliveolje til blandingen blir en smørbar pasta. Harissa passer kjempegodt til hvit fisk og kylling, og du kan gjerne bytte ut kyllingbrystene med fiskefileter her om du vil. Den kan også brukes i supper og gryter, som smakssetter til couscous, eller smurt på sandwicher for å gi dem et krydret «kick».
– Og hvis du fortsatt leser kan jeg også legge til at med denne middagen får du i deg 3 av de anbefalte «5 om Dagen»!I love food magazines and I have attained quite a collection over the years. I may have mentioned earlier that I subscribe to Delicious Magazine, but considering the selection available in England – more magazines make their way into my house one way or the other. Hubby often brings one or three when he returns from business trips.. Last week he got me Good Food Magazine and Jamie Oliver’s food mag, and it didn’t take long before both had post-its sticking out here and there.
The other day I was inspired by a recipe in Good Food, and it was a great hit with both of us.
For those of you who haven’t heard of harissa – it is a north-African spice mix/sauce consisting of (amongst others) chili, garlic, caraway, cumin and coriander. You could make it yourself if you have a food processor: whizz 2-3 deseeded chilis, 2 garlic cloves, 1 tsp caraway seeds, 1 tsp ground cumin, 1 tsp ground coriander, 1 tsp paprika and 1/4 tsp salt. Add enough olive oil to make a spreadable paste. Harissa goes so well with white fish and chicken, you could swap the chicken breasts with white fish fillets here. It’s also good in soups and stews, as a couscous flavoring or spread onto sandwiches for a spicy kick.

And if you’re still reading; this dish gives you 3 of 5-a-day! What a bonus 🙂


Du trenger:
(2 porsjoner)
250 g cherrytomater eller vanlige tomater, delt i to eller fire
1/4 rødløk, finhakket
400g kikerter på boks, skyllet og avrent
liten bunt bladpersille, grovhakket
juice av 1 sitron
salt og pepper
2 kyllingbryst (om du har dårlig tid, del dem i to så du får 4 flate kyllingbryst, da stekes de mye raskere)
1 ss harissa
Yoghurt naturell, til servering

Ha tomater, rødløk og kikerter i en bolle. Bland og rør inn bladpersille og sitronsaft, pluss litt salt og pepper.
Ha harissa utover kyllingbrystene, og stek dem i en varm stekepanne eller grill til de er gjennomstekte. (Ca 7-8 minutter på hver side om de er hele, ca 4 minutter på hver side dersom du har delt dem.)
Ha kyllingen over på en tallerken, dekk til med aluminiumsfolie for å holde dem varme.
Varm kikertsalaten et par minutter i stekepanna.
Fordel den deretter mellom to tallerkener, og legg kyllingbrystene på toppen.
Servér gjerne med litt yoghurt naturell, og evt. varme pitabrød.You’ll need: (2 servings)
250 grams cherry tomatoes or regular tomatoes, halved or quartered
1/4 red onion, finely chopped
400 grams chickpeas, rinsed and drained
small bunch flat-leaf parsley, roughly chopped
juice 1 lemon
salt and pepper
2 chicken breasts (if you’re in a hurry, halve them lengthways through the middle)
1 tbsp harissa
Natural yoghurt, to serve

Put the tomatoes, red onion and chickpeas into a bowl. Toss to mix, stir through the parsley and lemon juice and season.
Coat the chicken with the harissa, and fry in a hot frying pan, griddle or barbecue until cooked through. (About 7-8 minutes each side if left whole, about 4 minutes each side if they are halved.)
Transfer chicken to a plate, cover with tin foil to keep warm.
Warm the chickpea salad a little in the frying pan, about 2 minutes.
Divide the salad between two plates, top with the harissa chicken.
Serve with a dollop of yoghurt, and warmed pitta breads, if you like.

2 kommentarer

  1. This is SO my kind of food Maria:) Thank you so much for letting me know about your blog. I already know you cook just the sort of food I want to be preparing too:) I can’t wait to find the time to trawl through other entries and then try to keep up with what you are doing day to day:D

    xxx

  2. Thank you Coby! I wasn’t aware of «your» blog either, it’s so nice to be in touch again 😀
    Maria xx

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *