Rabarbra- og jordbærsyltetøy


Nå er det helt på tampen av rabarbrasesongen så det er bare å hive seg rundt. Rabarbrasyltetøy er en fin måte å bruke denne grønnsaken på, og kombinasjonen med jordbær er en «match made in heaven»! I tillegg til smaken så synes jeg også at jordbær gir syltetøyet en litt friskere farge siden rabarbrasyltetøy kan ofte bli nokså grå/grønnaktig.
I denne oppskriften er det ingen konserveringsmidler eller syltepulver, så du kan ikke ha det stående i evigheter, men for min del blir ikke det noe problem…
Du trenger:
500 g rabarbra, vasket og skåret i 1 cm biter
500 g jordbær (ca en kurv), skylt og delt i 2 eller 4
400 g sukker
saften av 1/2 sitron
1 vaniljestang, skåret i to på langs

Tips: lag gjerne rent rabarbrasyltetøy om du ikke har jordbær, erstatt da jordbær med samme mengde rabarbra. Smak til med sukker, kanskje trenger du da litt ekstra sødme.

Ha rabrabraen i en kasserolle, dryss over litt av sukkeret.


Ha jordbærene oppi også, ha over resten av sukkeret, sitronsaft og vaniljestang. og bland det lett sammen.

La det hele koke opp, skru deretter varmen på plata ned og la bærene småputre i ca 45 minutter.
Fjern skummet som legger seg på overflaten underveis i kokingen, bruk en skje til dette (før den over overflaten for å ta vekk skummet).

Mens syltetøyet koker, sterilisér 2-3 syltetøyglass: vask dem godt i såpevann, skyll grundig, og sett glassene i stekeovnen som holder 150 C. La dem stå der i 10 minutter. (Dersom du tror syltetøyet blir spist opp innen kort tid er det ikke nødvendig å sterilisere glassene, da holder det å vaske dem godt i varmt vann.)
Øs syltetøyet over i glassene mens du fortsatt er varme, og skru (de godt vaskede) lokkene godt til.

At noe så enkelt som en brødskive med syltetøy kan være SÅ godt….

2 kommentarer

  1. Har tenkt meg å lage syltetøy av sesongens siste rabarbra jeg også.. Kjempefin side.. Stopp innom min http://www.matlidenskap.com

  2. Takk for det Bjørnar! Skal stoppe innom deg også ja 🙂

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *