Du trenger: (ca 2 personer) liten skvett olivenolje 2 poteter (ca 200g) 3 store egg 1/2 dl melk 75 g frosne grønne erter 150 g fetaost 1 vårløk eller litt gressløk, hakket (pluss: en stekepanne i støpejern, eller en med håndtak som tåler sterk varme)
Rasp potetene grovt, og legg raspet i et rent kjøkkenhåndkle. Pakk stramt inn og klem ut all væsken du klarer. Sett ovnen din på 220 C, grill-elementet. Ha olje i en liten/medium stor stekepanne, middels varme. Ha i de raspede potetene og stek til de begynner å mykne litt. Bland sammen egg og melk i en bolle eller mugge, rør inn erter og vårløk/gressløk. Hell eggeblandingen over potetene i stekepanna, smuldre opp fetaosten i biter og fordel utover. Stek i ca 10 minutter til den er nesten gjennomstekt, dvs lite flytende å se om du stikker spissen av en kniv inn i midten. Sett stekepanna inn i ovnen under grill-elementet, i ca 3-5 minutter eller til overflaten har fått en gylden farge. Skjær opp og servér med salat og/eller brød.
You’ll need: (approx. 2 servings) splash olive oil 2 potatoes (about 200g) 3 large eggs 50 ml milk 75 grams frozen peas 150 grams feta cheese 1 spring onion or small bunch chives, chopped (plus: a cast-iron pan, or other pan with a handle that can take high heat)
Grate the potatoes coarsley and squeeze dry in a clean kitchen towel.
Preheat the grill, about 220 C.
Put the oil into a small/medium frying pan, medium heat. Add the grated potatoes and fry until they start to soften.
In a bowl or jug, mix together the eggs and milk, stir in the peas and chopped spring onion or chives.
Pour the egg mixture onto the potatoes in the pan, break up the cheese and sprinkle on top. Cook for about 10 minutes or until almost set.
Pop the pan under the grill and cook for 3-5 minutes, or until golden and cooked through.
Cut into wedges and serve with a salad and/or some bread.
|