(Scroll for English)
![]() |
Som dere kanskje har skjønt så er jeg veldig glad i å bake, og siden jeg liker å faktisk spise det jeg baker også, så sier det seg selv at jeg må roe ned smør- og sukkerinntaket i perioder. Som med alt annet i livet så bør også matinntaket balanseres, og min måte å gjøre dette på er å «nullstille» meg meg jevne mellomrom med lette, men næringsrike måltider. Har vi en tung middag så passer det best med noe lett og fruktig til dessert, har man en lett middag kan man nyte en mektig dessert. Balanse, altså 😉
Det har vært mye kaker og søtsaker i huset om dagen, og da jeg så gjennom boken The Family Chef, skrevet at bl.a. Jennifer Anistons personlige kokk, fikk jeg lyst til å prøve denne sellerisuppen. Jeg er ikke spesielt glad i selleri, men er jo klar over hvor sunt det er, så ville gi den en sjanse. Det viktige her er å bruke friske og fine grønnsaker, ikke slappe, gråaktige selleristilker fra bunnen av grønnsaksskuffen. Maten blir ikke bedre enn ingrediensene du bruker! Merkelig nok så spiste begge guttene mine denne, selv om ingen av dem vil røre selleri. (De spiste ikke store mengder akkurat, men likevel.) Men det hjelper jo også litt å ha maisbrød ved siden av, oppskriften på det finner du her.
Denne suppen kan spises varm eller kald, men framgangsmåten er litt forskjellig ettersom hva du velger. |
I’ve made a batch of this rather wonderful soup Maria – I’m assuming it will freeze ok too. Had some today for a light healthy lunch and it was delicious. 🙂
Jan x
Hi Janet, yes it’s lovely isn’t it! I haven’t tried to freeze it, but I suppose that’ll work.
Maria 🙂