Chocolate Chip Whoopie Pies

(Scroll for English)

Så var det tid for en ny Whoopie pie. Hvis man liker chocolate chip cookies, hvorfor ikke prøve seg på en chocolate chip whoopie… Det var hard jobb å holde guttene unna både bakebollen og bakebrettet denne dagen, de ble mildt sagt overivrige på smakingen og klarte ikke holde fingrene av fatet. Kan det bety at dette blir en ny barnebursdags-favoritt?
Oppskriften er fra The Hummingbird Bakerys bakebok nummer to, Cake Days, som jeg har brukt mye (kanskje litt for mye) i det siste.

 


Du trenger:

(ca 10-12 whoopies)
1 stort egg
150 g sukker
125 g (1 lite beger) yoghurt naturell
1/4 dl melk
1/4 ts vaniljeekstrakt eller essens
75 g smør, smeltet
275 g hvetemel
1/2 ts natron
1/2 ts bakepulver
150 g chocolate chips, eller hakket sjokolade


Fyll:
170 g smør, mykt/romtemperert
2 ss kakaopulver (bakekakao)
270 g melis
220 g Vanilla Marshmallow Fluff 


Ha egg og sukker i en bolle, visp med håndmixer eller kjøkkenmaskin til det er lyst og luftig.
Bland sammen yoghurt, melk og vanilje ekstrakt/essens i en liten bolle eller mugge.
Hell dette over i egg/sukker-blandingen, visp igjen til alt er godt blandet.
Hell i det smeltede smøret og visp litt til.
Sikt mel, natron og bakepulver sammen i en bolle. Tilsett dette gradvis mens du visper til alt er godt blandet.
Rør inn chocolate chips/sjokolade med en slikepott eller skje.
Sett røren i kjøleskapet i 15-20 minutter.


Sett ovnen på 170 C, gjør klar to bakebrett med bakepapir.
Bruk to skjeer og lag klatter av røren, det skal bli ca 20-24 stk tilsammen.
Sett i ovnen i 10-13  minutter, eller til de blir litt gyldne langs kantene.
Ha dem over på en rist for å avkjøles helt mens du lager fyllet:


Ha smør, kakao og melis i en bolle, visp/mix dette sammen til det er jevnt og godt blandet. 
Tilsett Marshmallow Fluff og visp igjen på høy hastighet til fyllet er mykt og luftig.
Helst bør fyllet nå stå 20-30 minutter i kjøleskapet før du bruker det.
Når kakene er helt avkjølte kan du ha 1-2 ss fyll på den flate siden, så sette på en kakedel uten fyll og klemme lett sammen.Kommentar:
Oppskriften er bittelitt endret av meg her, men jeg vil nevne et par andre tips jeg har notert meg bak øret til neste gang:
1) mengden fyll er stor, jeg fikk mer enn 1/3 til overs. Du kan vurdere å lage halv porsjon, men hvis du skal pynte noen muffins de nærmeste dagene så funker dette fyllet kjempebra som cupcake-frosting også. Jeg bruker også å fryse rester av glasur i små plastbokser, da kan man samle opp noen rester, tine dem og vispe dem sammen (med noen dråper melk) til de blir luftige og fine igjen. Økonomisk og miljøvennlig! 🙂
2) orginale whoopie pies er store, og kan (for noen) bli veldig mektig. Oppskriften i boka sa at denne røren skulle bli 8-10 whoopies, jeg har skrevet 10-12 siden jeg vil ha dem litt mindre. Likevel kan du gjerne lage dem enda mindre (det skal jeg neste gang), ca 14-16 stk, da blir de mer «delikate» og lettere å spise. 

 

4 kommentarer

  1. De så nyyydelig gode ut, dette må jeg teste en dag 🙂

  2. Takk for det Renate 🙂

  3. I’ve been looking trough your blog, and everything looks so tempting! I wanna try out everything. Thank you for blogging, and keep up the good work!

  4. Oh Thank you, Sarah! And thanks for taking the time to give such motivating feedback 🙂
    Maria

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *