Rabarbrakrem


Dette er en superenkel sommerlig dessert, benytt anledningen nå som rabarbraen fortsatt er tilgjengelig! Du kan også forberede denne i forveien, bare vent med å hell over den siste «sirupen» til rett før servering. Helsefordelene med rabarbra har jeg snakket om før, så
 jeg ser ingen grunn til ikke å unne deg en liten dessert midt i uka 🙂

Du trenger:
(ca 4 porsjoner)
500 g rabarbra, vasket og skåret i biter
150 g sukker
1 ts vaniljepulver (fåes hos helsekost. Du kan godt bruke vaniljesukker her, men da ville jeg hatt i frøene fra en hel vaniljestang i tillegg)
3 dl kremfløte

Ha rabarbraen over i en ildfast form.

 

Bland sammen sukker og vaniljepulver, og dryss det over rabarbraen i formen.
Dekk til med aluminiumsfolie, og sett formen i ovnen på 180 C, ca 40 minutter. Da vil den se omtrent slik ut:
Avkjøl den den «bakte» rabarbraen i noen minutter, ha den deretter over i en stor sil og hold den over en bolle. Rør litt med en skje slik at noe renner gjennom og havner i bollen.
Sett både rabarbraen og «rabarbra-sirupen» i kjøleskapet til begge er avkjølte.
Pisk kremen til den er myk og luftig, men ikke helt stiv.
Rør rabrabraen forsiktig inn, ikke så mye at den blir helt inkorporert, men slik at kremen ser marmorert ut. Fordel i dessertskåler og tøm over litt «rabarbrasirup» over toppen. Du kan gjerne sette fram noen amaretti-kjeks på bordet også, det er kjempegodt med noe crunchy til denne kremen.
Server og nyt!

3 kommentarer

  1. Anonymous

    kan du prøve å lage black forest cake? 🙂

  2. Mmmm, dette såg freistande ut…Er veldig glad i rabarbra, så denne vil eg jammen prøve meg på:o)

  3. Black forest cake er faktisk på «lista» mi, jeg elsker kombinasjonen av kirsebær og sjokolade! Takk for påminnelsen, det kommer 🙂

    Line – takk for det! Hvis du er glad i rabarbra kommer du til å like denne 🙂

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *