Bloody Mary Burger

Her har vi burgerens svar på drinken Bloody Mary. Kanskje noe å legge på grillen i sommer?
Opprinnelsen til drinken Bloody Mary spriker i mange retninger, men den mest “offisielle” navngiveren skal visst være Queen Mary I of England, dronningen som regjerte fra 1553 til hennes død i 1558. (Hun var den eldste datteren til den beryktede King Henry VIII, han som kanskje er mest kjent for å ha hatt seks koner og vært ansvarig for halshuggingen av et par av dem.) Det som ga henne kallenavnet Bloody Mary kommer av hennes drastiske tiltak for å gjøre England katolsk istedet for protestantisk; mange møtte sin skjebne på bålet på grunn av denne damen. Forgjeves var det også for disse stakkarene, for bare noen år etter når lillesøsteren hennes (Elizabeth I) tok over tronen ble England protestantisk igjen.
Nok historietime for i dag, men som dere kanskje forstår så syns jeg denne tidsepoken er litt spennende.. 😉


Here’s the Bloody Mary in the world of burgers. Something for the summer BBQ?
Several stories/historical figures/folktales are said to be the inspiration for this drink, but I believe that the most “official” figure behind the name is Queen Mary I of England, the queen regnant of England from 1553 until her death in 1558. (She was the eldest daughter of the infamous King Henry VIII, he is perhaps most known for having six wives, and for the fact that he was responsible for the beheading of a couple of these.) She has been given the nickname Bloody Mary because of her drastic moves to establish a Roman Catholic church; many religious dissenters were burned at the stake during her reign. – And in vain, a few years later, when her little sister (Elizabeth I) took over the throne, England became Protestant again.
Enough of the history lesson for today.. but as you can understand I think this time period is quite intriguing… 😉


Du trenger:
(4 burgere)
500 g kjøttdeig
1/2 løk, finhakket
1/2 selleristang, finhakket
1 ss revet pepperrot
1 ts cayennepepper
1 ss Worcestershire-saus
25 g brødsmuler
1 egg
salt og pepper
Tilbehør: hamburgerbrød (eller chiabatta’er), tomater i skiver, brønnkarse/feltsalat, majones og Tabasco-saus.

You’ll need:
(4 burgers)
500 grams minced meat
1/2 onion, finely chopped
1/2 stick of celery, finely chopped
1 tbsp horseradish, finely grated
1 tsp cayenne pepper
1 tbsp Worcestershire sauce
25 grams breadcrumbs
1 egg
salt and pepper
To serve: burger buns (or chiabattas), sliced tomato, watercress, mayonnaise and Tabasco sauce

Bland sammen alle burger-ingrediensene i en stor bolle, krydre med salt og pepper.
Ha litt kaldt vann på hendene dine, da blir det lettere å forme burgerne, 4 stk.

Mix together all the burger ingredients in a large bowl, season.
With damp hands, shape the mix into 4 evenly sized burgers.

Grill eller stek dem i ca 4-5 minutter på hver side.
Servér i hamburgerbrød med salat, majones, tomatskiver, og Tabasco etter smak.
Cook the burgers on the grill or in the pan for 4-5 minutes on each side.
Serve in burger buns with the salad, mayonnaise, sliced tomato, and Tabasco to taste.

8 Comments

  1. Anonymous

    Nam! Disse så gode ut:)

  2. Ja bedre enn noen kjøpe-burger 🙂

  3. Hei Maria, Magne fra VG Nett her. Jeg har lagt innlegget ditt som anbefaling på Lesernes VG helgespesial. Det kan være jeg poster det på Facebook-siden også: http://www.facebook.com/lesernesvg

  4. Tusen takk, Magne!! 😀

  5. Anonymous

    altså en helt vanlig burger. ok det

  6. Vel, ser kanskje ut som en vanlig burger, men kombinasjonene tomat/selleri/pepperrot/cayennepepper/tabasco/Worcestershire-saus er kanskje mer vanlig i en Bloody Mary enn i en burger 😉

  7. Anonymous

    Hjemmelagt burgere er best, og denne så god ut. Mye smak og litt spicy. *Liker*

  8. Takk for det! 🙂

Write a comment

Your email address will not be published.