Rosa pannekaker

Hvis du husker mine grønne Skipper’n-pannekaker, så kommer nå den litt mer feminine varianten. Mine barn er ikke akkurat storspisere når det gjelder grønnsaker, så en mor må ty til drastiske tiltak for at de ikke skal bygge opp kroppene sine på bare brød og pasta.
Rødbeter er etter min mening en sterkt undervurdert grønnsak – ikke bare er den billig og lett å få tak i, den er også søt, sunn, anvendelig, og lett å tilberede. Spiser du denne lilla knollen så får du i deg store mengder antioksidanter, kostfiber, kalium, B-vitaminet folat, og en rekke vitaminer og mineraler (kilde: bama.no).
Oppskiften her virker nok litt vel omfattende for de fleste en vanlig ukedag, men hvis du lager flere rødbeter i samme slengen kan du fryse ned puréen i porsjoner (bruk små plastposer). En tur i fryseren og vips har du rosa pannekaker på 1-2-3.

Du trenger:
(ca 12 pannekaker)
4 dl melk
4 egg
½ ts salt
ca 150 g fint, sammalt hvetemel (eller bruk en blanding av grovt og fint hvetemel)
1 middels stor rødbete

Pakk rødbeten(e) inn i aluminiumsfolie, sett i ovnen på 175 C i ca 1 time, eller til de er møre (test som du ville gjort når man koker poteter; stikk inn noe spisst.)
Skrell rødbeten(e) med en kniv og skjær den i biter. (Her er det veldig lurt å ha på seg plasthansker..)
Putt alle bitene i en blender eller food processor, kjør på til du får en jevn rødlilla puré.
Så kan du lage røren:
Ha egg og melk i en bolle, visp godt, deretter ha i salt og mel og
visp igjen.
Ha i rødbetepuréen og bland godt.
(Her kan det hende at du synes røren er litt for tynn eller litt for tykk, justér med mer melk eller mel.)
Varm en stekepanne med littegrann smør i, ha i en øse med røre og beveg pannen slik at røren fordeler seg i et tynt lag. Når det begynner å bli tørt på overflaten kan du snu pannekaken.
Stek resten av røren.
(Jeg bruker to stekepanner samtidig for at det skal gå litt fortere…)

Nytes med enten syltetøy, sukker, bacon, eller hva du måtte foretrekke…:)

(Jeg laget også en «lappe-variant» av disse her om dagen, altså som små, amerikanske pannekaker, oppskriften kommer i nærmeste framtid 😉

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *