![]() |
Hvis du er så heldig å ha rabarbra i hagen, eller kjenner noen som er så heldig å ha rabarbra i hagen, så anmoder jeg sterkt om å prøve denne kaken! Den har den perfekte kombinasjonen av mykt og sprøtt, og søtt og syrlig. Det er endel ingredienser her, og flere «trinn» i bakingen, men den bare smaker helt nydelig med litt vaniljesaus eller vaniljeis. Rabarbra er faktisk en grønnsak, ikke en frukt, men den blir brukt som en frukt. Noen har kanskje barndomsminner om denne rosa stengelen? Jeg husker godt at jeg fikk en liten kopp sukker av mamma, så dyppet jeg rabarbraen oppi og spiste og koste meg. Det markerte starten på sommeren! Litt sukker er heller ikke så veldig farlig når man ser hvor sunn denne grønnsaken er – den er svært kalorifattig, men full av kostfiber og inneholder også mye kalsium. Kostfiber beskytter mot både hemorrider (!) og kreft i tarmen, og den kan også binde til seg kolesterol og frakte det ut av kroppen. (Kilde: bama.no.) Alle burde faktisk spise mer rabarbra 🙂 – Og husk at det er nå du må bruke den, etter St. Hans begynner stilkene å bli surere og mer «tre-aktig». |
![]() |
La kaken avkjøles i 10 minutter før du skjærer den opp og serverer, gjerne sammen med vaniljesaus, vaniljekrem eller vaniljeis. Fantastisk! |
Hei! Denne må jeg forsøke 🙂 Hvis eieren av rabarbraplanten kniper av blomstene som kommer, så unngår man surheten og «tresmaken». Og er man flink å plukke stengler, så kommer det nye etterhvert og de smaker like friskt som de i mai/juni.
Hei, håper du prøver den, den er kjempegod!
Maria 🙂
Denne lagde jeg i forrige helg, og den var fantastisk! Har måttet lage den flere ganger bare denne uken, oppskriften var ikke stor nok til å mette alle munnene ;-). Har allerede fått flere bestillinger til i sommer, denne falt i smak hos alle, store som små! En herlige kake, gjennomført god. Kombinasjonen av kakerøren den friske og ikke for syrlige rabarbraen, og den herlige crumble’en på toppen. Denne er blitt fast i min familie vertfall! 😀
Hei Anne-Margrete, tusen takk for utrolig hyggelige ord – det er så koselig å høre at noen av oppskriftene blir prøvd, og enda koseligere når jeg får høre at de ble vellykket! 😀
Hei Maria!
Er det noe forskjell på «vaniljepulver» fra helsekosten, og vanlig vaniljesukker? Hilsen fra Ellen.
Hei Ellen, vanlig vaniljesukker er strengt tatt melis med litt vaniljesmak, mens vaniljepulveret er kun ren vaniljestang i pulverform. Så sistnevnte gir en mye mer intens vaniljesmak, bruker du vanlig vaniljesukker ville jeg brukt minst 2-3 ganger så mye.
Hilsen Maria 🙂
Hei igjen Maria – takk for svar. Da vil jeg jaggu prøve skikkelig vaniljepulver! Kaken ser fryktelig god ut, så den skal prøves ganske så snart. Hilsen fra Ellen:D