Italian Quesadilla

(Scroll for English)

Quesadillas er vel så langt fra noe italiensk som mulig, men fyllet her har en italiensk vri så det ville være feil å kalle denne en tradisjonell quesadilla. Disse er raske å slenge sammen til fotballkampen, filmen, eller til vinglasset på fredagskvelden 😉
Kjempeenkle å lage, den eneste utfordringen her ligger i selve snuingen i stekepanna; hvis man ikke gjør det kvikt nok så kan fyllet havne litt her og der. Vær selvsikker, så går det bra! (Og er du ikke det, lag heller halve om gangen – ha fyll på halvdelen av hver tortilla og brett over. En halv lefse er lettere å snu over enn en hel.)
Enjoy!

Quesadillas are far from anything Italian, but the filling here has an Italian twist. These can be made in just a few minutes to accompany the football match, the movie, or any Friday night 😉
Dead easy to make, the only challenge is in the turning over of the tortilla; you have to be quick or the filling may end up all over your pan. Be confident and it’ll be fine! (And if you’re not, make halves instead – put filling on half the tortilla only and fold in half. This makes it easier to turn over.)
Enjoy!

Du trenger:
(18 stk snack-biter)

6 store tortillalefser
3 ss rød pesto
2 stekte kyllingbryst, skåret i tynne skiver
stor håndfull ruccola
ca 150 g Cheddar (eller gulost), revet
litt olivenolje

You’ll need:
(18 snack-sized triangles)
6 large wheat tortillas
3 tbsp red pesto
2 cooked chicken breasts, thinly sliced
large handful rocket/arugula
about 150 grams Cheddar cheese, grated
a little olive oil

Varm en grill-stekepanne, grillen, eller en vanlig stekepanne (middels/høy varme)
Pensle den ene siden av tortillalefsen med litt olje, snu den og bre utover 1 ss pesto. Fordel en tredjedel av ruccola, kylling og revet ost over pesto’en, og legg en annen tortilla over som et “lokk”.

Put a griddle pan or regular pan (large enough to fit one whole of your tortillas) on the hob, or heat the grill (medium/high heat).
Brush one side of one wheat tortilla with some oil, turn over and spread out 1 tbsp of the pesto. Scatter over one third of the rocket, chicken and cheese, and place another tortilla on top.



Legg hele greia i stekepanna eller på grillen, la den ligge 1-2 minutter, eller til undersiden har fått fine stripete “svimerker”.
Bruk en stor stekespade, med litt hjelp fra den og hendene skal det være mulig å snu tortilla-sandwich’en rundt på den andre siden.
La den ligge der i et par minutter til, inntil tilsvarende striper kan sees på undersiden.

Place the whole thing in the pan or on the grill, leave for 1-2 minutes or until the underside is beautifully striped (or slightly coloured, if using a regular pan).
Use a spatula (or fish slice), and maybe with a little help from your hand, carefully turn the tortilla over and fry for another 1-2 minutes.
Ha over på ei fjøl og skjær i 6 stk trekanter.
Gjør det samme med de resterende tortillalefsene.
Transfer to a board and cut into 6 trangles.
Repeat with the other tortillas.

12 Comments

  1. Anonymous

    Hei! Det ser kjempedeilig ut! Et godt triks for å snu quesadillas er å bruke to tallerkener. Legg en tallerken over stekepanna og vipp hele greia raskt rundt. Legg så tallerken nummer to oppå den første, snu, og snu deretter quesadillaen ned i stekepanna igjen. Veldig mye enklere enn å bruke stekespaden, mindre fyll som sklir ut 🙂
    :)-Ingeborg

  2. Hei Ingeborg, takk for tipset! Det er jo tallerkener jeg bruker når jeg skal snu rundt en kakebunn, så det burde jeg jo kunne tenkt meg selv! 😀

  3. Anonymous

    Denne bloggen er så fin! 🙂 Elsker at alt er så oversiktlig og godt forklart, med fine bilder i tillegg. Takk for inspirasjon og informasjon!

  4. Tusen takk, det var utrolig hyggelig å høre! 🙂

  5. Anonymous

    Ååh,så kjempedigg ut! Synes bloggen din er utrolig kjekk! Gode bilder,forklaringer og oppskrifter som treffer rett i hjertet.

    Er veldig glad i quesedillas,og dette blir garantert en ny favoritt!

  6. Jeg skal prøve meg på denne oppskriften til middag i dag. Det ser og høres veldig godt ut! Tusen takk for nok en super oppskrift, Maria!

  7. Takk for koselige kommentarer!

    Håper den blir vel mottatt, Anne 😉

  8. Hei igjen!
    Det smakte kjempegodt, og var enkelt å lage! Den lille, lille resten som ble igjen etter middag, ligger i matpakken til en veldig fornøyd Pia i dag :-)!

  9. MMmm, denne så goood ut, og så enkelt og greit;))
    Veldig kjekt når ungene her har besøk av fysne venner på kveldene;))

    Jeg har akkurat oppdaget bloggen din, og jeg digger den alt;))

    Klem Line

  10. Takk for veldig fine ord, Line! 🙂

  11. naaam, dette tipset lagres i “favoritter”, så utrolig godt ut 🙂

  12. Takk Renate! Det er kjempegodt 🙂

Write a comment

Your email address will not be published.