Du trenger:
1 pk gelé, valgfri farge/smak
3 dl vann
en 20×30 cm form
3 egg (små/medium), separarert i plomme og hvite
200 g sukker
3/4 dl vann
125 g hvetemel
3/4 ts bakepulver
en langpanne
ca 150-200 g mørk sjokolade
to runde pepperkakeformer i forskjellig størrelse
Lag først geléen, den trenger å stå noen timer for å bli helt stiv. Lag den med 3 dl vann istedet for 5 som pakken sier, og hell utover en bakepapirkledd form ca 20×30 cm. Settes kjølig.
Lag bunnen:
Sett ovnen på 180 C, dekk langpannen med bakepapir.
Ha eggeplommer og sukker i en bolle (gjerne bollen til en kjøkkenmaskin), visp i 2 minutter.
Ha i vannet og visp i ca 10 minutter, eller til blandingen er nokså «fast» og kremete.
Sikt over mel og bakepulver og vend forsiktig inn med en slikkepott.
I en ren bolle, visp eggehvitene til de er blitt stive (men ikke «tørre»). Vend dem forsiktig inn i røren.
Ha over i formen (det blir et tynt lag) og jevn til overflaten som best du kan, stek i ovnen i ca 15-20 minutter, eller til den er gjennomstekt. Sett til avkjøling.
(Framgangsmåte forts. lenger ned.)
|
Dette skal definitivt utprøvast, Maria:o) Elskar jaffacakes…og desse såg himmelske ut!!
Great idea Maria!
Takk, Line! Håper du prøver 😀
Anna – considering your competence you’ll make better looking ones that these! 🙂
Herlig! De ser virkelig gode ut!!
Tusen takk for det, Ina! 🙂
There’s no butter so it’s a light recipe 😉 I love them too, I should give them a go, yours look delish!
Thanks Julie! I chose a butter-free sponge base to make the Jaffas as light as possible 😉
Maria
wow dette skal jeg prøve, jeg eeelsker jaffa cakes 😉
Samme her, Kine! Det var min elsk for Jaffa Cakes som gjorde at jeg fant på å lage mine egne ;-p
Maria