Jaffa Cakes

Guttene mine elsker Jaffa Cakes, så en dag jeg hadde litt ekstra tid var det verdt å prøve seg på en hjemmelaget variant. Det var kanskje mannen i huset som ble aller mest begeistret for resultatet, og jeg må også selv innrømme at det var hardt å ikke spise halve brettet med en gang…
Orginalt skal geléen i midten være gul og med appelsinsmak, men siden det var jordbærgelé jeg hadde i huset så ble det jordbærsmak her 😉
Du trenger:
1 pk gelé, valgfri farge/smak
3 dl vann
en 20×30 cm form
3 egg (små/medium), separarert i plomme og hvite
200 g sukker
3/4 dl vann
125 g hvetemel
3/4 ts bakepulver
en langpanne
ca 150-200 g mørk sjokolade
to runde pepperkakeformer i forskjellig størrelse

Lag først geléen, den trenger å stå noen timer for å bli helt stiv. Lag den med 3 dl vann istedet for 5 som pakken sier, og hell utover en bakepapirkledd form ca 20×30 cm. Settes kjølig.
Lag bunnen:
Sett ovnen på 180 C, dekk langpannen med bakepapir.
Ha eggeplommer og sukker i en bolle (gjerne bollen til en kjøkkenmaskin), visp i 2 minutter.
Ha i vannet og visp i ca 10 minutter, eller til blandingen er nokså «fast» og kremete.
Sikt over mel og bakepulver og vend forsiktig inn med en slikkepott.
I en ren bolle, visp eggehvitene til de er blitt stive (men ikke «tørre»). Vend dem forsiktig inn i røren.
Ha over i formen (det blir et tynt lag) og jevn til overflaten som best du kan, stek i ovnen i ca 15-20 minutter, eller til den er gjennomstekt. Sett til avkjøling.
(Framgangsmåte forts. lenger ned.)
Når kakebunnen er helt avkjølt, og geleen er helt stiv, bruk pepperkakeformene og stikk ut rundinger: kakebunnen størst, geleen minst.
 
Sett bunnene utover et brett el.l., og legg geléfyllet oppå:
Smelt sjokoladen, enten i microovnen eller over vannbad, og ha over Jaffa’ene.
Det er litt vanskelig å få dette til å se pent ut, men hvis du vil kan du «pynte litt» på resultatet ved å gjøre som følger:
Ha litt av den smeltede sjokoladen over i hjørnet av en liten plastpose, klipp et lite hull, og skvis ut en tynn stråle over kakene, slik som jeg har gjort her:
(NB. La de sjokolade-dekkede kakene stå litt i kjøleskapet før du evt. gjør dette.)
Nam! Hjemmelagede Jaffa Cakes 😛

9 kommentarer

  1. Dette skal definitivt utprøvast, Maria:o) Elskar jaffacakes…og desse såg himmelske ut!!

  2. Takk, Line! Håper du prøver 😀

    Anna – considering your competence you’ll make better looking ones that these! 🙂

  3. Herlig! De ser virkelig gode ut!!

  4. Tusen takk for det, Ina! 🙂

  5. There’s no butter so it’s a light recipe 😉 I love them too, I should give them a go, yours look delish!

  6. Thanks Julie! I chose a butter-free sponge base to make the Jaffas as light as possible 😉
    Maria

  7. wow dette skal jeg prøve, jeg eeelsker jaffa cakes 😉

  8. Samme her, Kine! Det var min elsk for Jaffa Cakes som gjorde at jeg fant på å lage mine egne ;-p
    Maria

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *