Du trenger:
325 g hvetemel
2 ts bakepulver
1/2 ts salt
100 g Cheddar-ost, revet
100 g bacon, stekt og skåret i små biter
2 dl melk
2 egg
1 ss Dijon sennep
1/2 dl olivenolje
en brødform (ca 1,5 liter)
Sett ovnen på 180 C. Legg bakepapir i bunnen av brødformen, evt. smør sidene som ikke blir dekket av papiret. Sikt alle de tørre ingrediensene over i en stor bolle. Ha i den revne osten og baconbitene, bland godt med en skje, el.l. Bland sammen melk, egg, sennep og olivenolje, deretter hell blandingen over i bollen med det tørre. Rør med en skje til alt er godt blandet, og ha over i brødformen. Stek i ovnen i ca 50-55 minutter, la brøden stå litt i formen (min. 10 minutter) før du tar det ut på en rist til avkjøling.
You’ll need: 325 grams plain flour 2 tsp baking powder 1/2 tsp salt 100 grams Cheddar cheese (or other cheese of your choice), grated 100 grams bacon, fried until crisp and chopped 200 ml milk 2 eggs 1 tbsp Dijon mustard 50 ml olive oil Loaf tin (approx. 1,5 litre capacity)
Preheat oven to 180 C. Line the loaf tin with parchment paper. Sift all the dry ingredients into a large bowl. Add the grated cheese and bacon, mix well. In a measuring jug, whisk together the milk, eggs, mustard and oil, then pour into the dry ingredients. Stir with a spoon or so until everything is combined, scrape the mixture into the loaf tin. Bake in the oven for about 50-55 minutes, then leave the bread in its tin for at least 10 minutes before removing to a wire rack to cool.
|