Viennese biscuits

(Scroll for English)

Navnet på disse småkakene skulle bety at de kommer fra Wien, men for meg som er norsk så minner de meg mer om de som blir solgt i mørkeblå blikk-kakebokser under navnet Danish Cookies…
Oppskriften fant jeg i Rachel Allens bok “Bake”, en bok jeg ofte tar frem når jeg får bake-ånden over meg.
Disse kjeksene inneholder melis og maizena, noe som gjør at de simpelten smelter i munnen. Du kan også dyppe den ene enden i litt smeltet sjokolade om du vil. Kjempegode til en kopp te eller kaffe 🙂
These biscuits remind me of the ones sold here under the name of “Danish Cookies”… But this recipe from Vienna comes from Rachel Allen’s book “Bake”, a book I often use when I’m in a baking mode.
These biscuits are made with icing sugar and cornflour to give a wonderful melt-in-the-mouth texture. If you like you can also dip the ends in some melted chocolate. Very nice with a cup of tea or coffee 🙂
Du trenger:
110 g smør, romtemperert
50 g melis, siktet
1 eggeplomme
1/2 ts vaniljeekstrakt (eller 1 ts vaniljesukker)
150 g hvetemel
25 g Maizena (maisstivelse)
en klype salt
En sprøytepose med stjernetipp
To stekebrett med bakepapir
Sett ovnen på 180 C.
Ha smøret i en bolle og visp med en håndmixer el.l. til det er mykt.
Ha i melis og mix til du har en lys og luftig blanding, tilsett eggeplomme og vanilje og bland inn.
Sikt over mel, Maizena og salt og bland inn til du har en luftig “deig”.
Ha deigen over i spøryteposen og sprøyt enten den klassiske “S”-formen, rosetter eller stenger:
You’ll need:
110 grams butter, soft
50 grams icing sugar, sifted
1 egg yolk
1/2 tsp vanilla extract
150 grams plain flour
25 grams cornstarch
pinch of salt
Piping bag and a star nozzle
2 baking trays lined with baking paper
Preheat oven to 180 C.
Cream the butter in a bowl, using a hand-held electric whisk or so. 
Add the icing sugar and beat until the mixture is light and fluffy, then add the egg yolk and vanilla and beat until combined.
Sift in the flour, cornstarch and salt and mix to form a dough.
Spoon into a piping bag fitted with a star nozzle, pipe the classic “S”-shape, rosettes or fingers:
Settes i ovnen i 5-10 minutter, avhengig av størrelsen på dine cookies. De skal ble litt gyldne i kantene, følg med underveis i steketiden.
La dem stå på brettet i et par minutter før du har dem over på en rist til avkjøling.
Bake in the oven for about 5-10 minutes, depending on the size of your biscuits. They should be pale golden brown around the edges, keep an eye on them.
Leave on the baking tray for a couple of minutes, then transfer to a wire rack to cool.

2 Comments

  1. Hei Maria 🙂 For en flott blogg du har 🙂 Jeg er innom her både titt og ofte, og gleder meg veldig til å prøve noen av oppskriftene dine 🙂 Linket akkurat til bloggen din på min, så jeg håper jeg får verva noen nye lesere til deg! 🙂

    Klem,
    Sandra

  2. Hei, og takk for det Sandra! 😀

Write a comment

Your email address will not be published.