Whoopie pies m/ mørk sjokolade og jordbærfyll

Så var det på tide med en ny whoopie-variant igjen. Denne gangen hadde jeg lyst til å prøve kombinasjonen mørk sjokolade og jordbær, og det ble slett ikke så verst… Grunnen til at «jordbærfyll» står med anførselstegn er at smaken kommer fra Marshmallow Fluff med jordbærsmak, så ikke et eneste jordbær i sikte. Men hvis du ikke får tak i dette, eller du ønsker å bruke ordentlige jordbær, så har jeg skrevet alternative løsninger i ingredienslisten.
Du trenger:
1 stort egg
150 g sukker
125 g yoghurt naturell (1 lite beger)
2 ss melk
1 ts vaniljeekstrakt
50 g smeltet smør
250 g hvetemel
50 g kakaopulver (bakekakao)
1 ts bakepulver
100 g sjokolade med 70% kakaoinnhold, smeltet
Fyll:
100 g smør, mykt
200 g melis
100 g (ca 1/2 glass) strawberry marshmallow fluff (fåes hos kakeboksen.no)
Alternativer: 1) bruk vanlig hvit marshmallow fluff, med noen dråper jordbæressens,  eller 2) lag en vanlig smørkrem med moste jordbær rørt inn, men det kan være at du trenger litt ekstra melis for å få fyllet «fast» nok.)
Sett ovnen på 180 C.
Gjør klar to stekebrett med bakepapir.
Ha egg og sukker i en bolle, visp med en håndmixer eller kjøkkenmaskin til det er lyst og luftig.
Ha i yoghurt, melk og vaniljeekstrakt, visp litt, tøm i smeltet smør og visp videre på lav hastighet til alt er blandet.
Bland mel, kakao og bakepulver i en bolle.
Sikt over halvparten av dette og mix lett sammen før du har i resten, og mixer igjen til alt er godt blandet og røren er jevn.
Hell i den smeltede sjokoladen og visp/mix til den er blandet inn.
Lag kulerunde klatter på bakebrettene, det skal bli ca 20 stk tilsammen.
Whoopies’ene stekes i ca 10 minutter, avkjøl på rist.
Fyllet lages enkelt ved å vispe smør og melis godt sammen, deretter ha i marshmallow fluff og fortsett vispingen til du har en fin og luftig konsistens.
Ha fyllet i en sprøytepose dersom du har en, eller bare bruk en kniv når du skal fordele fyllet.
Sprøyt fyllet (eller bre det utover med en kniv) på halvparten av whoopies’ene:
Sett en whoopie uten fyll oppå, og klem forsiktig sammen:
Så trenger jeg ikke skrive mer… 😉
P.S: Sikkel og tastatur er ingen heldig kombinasjon…

14 kommentarer

  1. Ser deilig ut. Kan jeg spørre hvor du har handlet marshmallow fluff? Jeg har nemlig sett etter det et utall steder nå, og det gikk jo rykter om at det skulle komme i coop sine butikker, men har enda ikke funnet noe… 🙂

  2. Hei, jeg hamstrer når jeg er i Sverige, der har de det i vanlige dagligvarebutikker. Men har også sett det på Ica, Eurospar og enkelte Coop Obs. Finnes også på http://www.kakeboksen.no, de har både vanilje og jordbær.
    Maria 🙂

  3. Maria, they look so professional! :-))

  4. Så helt fantastisk ut! <3

  5. Thank you! 🙂

  6. SLURP!!!
    Hvordan kan du se så slank og bra ut med alt dette deilige du lager som kan puttes i munnen????????
    🙂

  7. Ha ha Gro Anita, har gått opp noen kilo siden jeg startet bloggen.. :-/ Hvis det blir for mye baking og søtsaker hjemme så tar jeg det med til Bymisjonen nede i byen, det er så koselig å se hvor glade de blir for å se en hjemmebakt kake 🙂

  8. Anonymous

    åh=) ser kjempe godt ut=) er innom bloggen din ganske ofte når søtsuge et på ett høyt nivå:P hehe
    men du, min kjære har matallergi. har du ett tips på hva jeg kan bruka isedenfor egg?=)

    hilsen camilla fra rosenes by:)

  9. Hei Camilla! Takk for kjempekoselig kommentar 🙂
    Er usikker på om man kan erstatte eggene i denne oppskriften, det har jeg ikke prøvd… Om det er noen andre som vet eller har prøvd, så håper jeg de melder fra her 🙂
    Maria

  10. Anonymous

    tusen takk for svar=)
    kan hende jeg kan bruke egge erstatning? får vel utforske litt trur jeg;) hehe skal si fra når jeg har prøvd det ut;) hehe skal bli spennende=)

    hilsen camilla

  11. Lykke til med utforskningen Camilla, håper du finner ut av det 🙂
    Maria

  12. Anonymous

    Jeg erstatta egge med egge erstatning=) funka fjell det=) og dæven døtte å godt;) veldig mektig men apselutt vært det;) detta var digg=) blei luftig og fin hele «kaka» =) takk for en ny oppskrift i min bok;)

    stor klem camilla=)

  13. Takk Camilla, da vet jeg det om flere skulle spørre om eggeerstatning! 🙂

  14. Takk for svar! Tenkte meg du kanskje hadde vært en tur utenlands ja. Men da vet jeg jo at det finnes på kakeboksen, den tanken hadde ikke slått meg engang. Helt topp 🙂

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *