Boller med sjokoladecenter(Sweet buns w/chocolate centre)

Boller er alltid poplært her i huset, og enda mer populært dersom det finnes en ekstra godbit i midten… Disse er nydelige når de fortsatt er lunkne fra ovnen, men også gode etter at sjokoladen har stivnet igjen (syns nå jeg da). Alle som kjenner meg vet at jeg er en smule utålmodig, så jeg hoppet rett og slett over biten hvor man triller bollene runde.. Jeg vil jo gjerne at alle skal være perfekt runde og det hadde jeg ikke tid til i dag, så jeg bare la de oppskårne deigbitene rett på bakebrettet. Jeg hørte ingen klager, bare godlyder, så det blir nok normen heretter. Tid spart er tid tjent!
Sweet buns are always popular in this house, and even more so if there’s an extra treat in the centre… These are fabulous when still slightly warm from the oven, but also when cool and the chocolate in the middle is set (well, in my opinion anyway). Everyone who knows me knows that I’m quite impatient; I skipped the step where you roll the buns… I’d like them to be perfectly round, of course, but there wasn’t enough time today, so I simply just placed the pieces of dough straight onto the baking tray. I didn’t hear any complaints, “mmmm”s only, so that’ll probably be the norm from now on. More time for other things!
Du trenger:
(ca 20 boller)
6 dl melk, lunken
1 pk tørrgjør (bruk gjerne den som er beregnet for søte deiger)
100 g smør, smeltet og litt avkjølt
2 ss vaniljesukker
100 g sukker
ca 800-900g hvetemel (pluss minus)
ca 20 biter sjokolade
Løs opp gjæren i den lunkne melken. (Bruk gjerne en kjøkkenmaskin med eltekrok!) Ha så i smør, vaniljesukker og sukker, rør til alt er godt blandet.
Ha i melet litt etter litt mens du rører/knar eller kjører maskinen med eltekrok, men spar litt til utbaking senere. Det gjør ikke noe om deigen er løs nå, det justerer du etter hevingen.
Dekk over med et rent kjøkkenhåndkle, og sett til heving ca 1-2 timer.
(forts. under)
You’ll need:
(about 20 buns)
600 ml milk, tepid
12 grams dried yeast
100 grams butter, melted and slightly cooled
2 tbsp vanilla sugar, or 2 tsp vanilla extract
100 grams sugar
about 800-900 grams (give or take) plain flour
about 20 squares chocolate
Dissolve the yeast in the tepid milk. (Use a freestanding electic mixer with a dough hook if you have one!) Then add the butter, vanilla sugar and regular sugar, stir until combined.
Add the flour, little by little (while you stir/knead or use your machine with a dough hook) but save some flour for later. It doesn’t matter if the dough is a little too wet at this point.
Cover the bowl with a clean kitchen towel and set aside to prove for about 1-2 hours.
(cont. below)
Før….
Before….
….etter:
….after:
Skrap deigen ut av bollen, og kna den i et par minutter.
Del den i to, og trill hvert emne ut til en “pølse”.
Kutt hver av dem opp i ca 10 biter, slik at du får ca 20 tilsammen.
Scrape the dough out and onto your surface, knead for a couple of minutes.
Cut into two pieces, and roll each of them out until you have two “ropes”.
Cut each rope into (about) 10 pieces, about 20 all together.



Trill dem runde om du vil, men det gjorde ikke jeg her, og trykk inn en sjokoladebit i hver bolle:

Roll them if you like (but I didn’t), place one chocolate square onto each one and press down with your finger:



Klem deigen sammen rundt sjokoladebiten slik at den blir “innkapslet” (for å unngå at noe renner ut under steking):
Pinch the dough around the chocolate to make it “encapsulated” (to prevent it from running out whilst baking):
Trill bollene runde om du vil, men det gjorde ikke jeg. Sett bollene utover to stekebrett med bakepapir.
Sett ovnen på 200 C, og la bollene heve igjen i 20-30 minutter.
Roll the buns if you like, though I didn’t bother. Place onto two baking trays lined with baking paper.
Preheat your oven to 200 C, and leave the buns for about 20-30 minutes to prove again.
Pensle bollene med melk eller egg før du setter dem i ovnen.
Stekes ca 10-12 minutter, men følg med underveis så de ikke brennes. De skal bli gyldne og fine.
Flytt over på en rist til avkjøling.
Brush with a little milk or egg before you place the buns in the oven.
Bake for about 10-12 minutes, but keep an eye on them. They should be nice and golden.
Transfer to a wire rack to cool.
NB: vær obs på at sjokoladen er veldig varm med en gang bollene kommer ut av ovnen. Vent litt, om du kan, før du spiser dem, – eller i hvertfall før du gir dem til barn.
NB: be aware that the chocolate centre is very hot when the buns have just come out of the oven. Wait a little, if you can, before eating them or (especially) before giving to children.

4 Comments

  1. Mmm, boller er alltid godt, og litt sjokolade i gjør dem ikke mindre gode! Syns de ble veldig fine, selv om du ikke trillet dem, jeg 😉

  2. Takk Jeanette 🙂 Jeg har en kritisk gjeng her hjemme, og de sa ikke noe på formen 😉
    Maria

  3. Hjemmebakt er som regel best, men skal du noen gang til Kristiansand MÅ du teste sjokoladebollene på Drømmeplassen. De er enorme og har sikkert 4 sjokoladebiter i midten 🙂 Sykt gode!
    Anne Cathrine 🙂

  4. Takk for tipset, Anne Cathrine! Jeg skal til Kr.sand i sommer 😀

Write a comment

Your email address will not be published.