Påskekake

Så var årets Påske godt i gang, det er herlig å ha litt mer tid til familie og venner.
Denne påskekaken har jeg laget stort sett hvert år siden fikk denne kokeboken. Hvert år blir oppskriften endret litt hit og dit, men uansett blir den vellykket! Det er rett og slett en helt herlig vår-sjokoladekake; den er så mye “lettere” og luftigere enn en tradisjonell sjokoladekake. Ingen tung smørglasur, og i tillegg er den glutenfri.

Du trenger:
250 g mørk sjokolade, i biter
125 g smør
6 egg (2 hele, 4 separerte)
175 g sukker
1 ts vaniljeekstrakt (eller essens)
Topping:
3 dl (1 pk) kremfløte
4 ss melis, siktet
3 ss kakaopulver (bakekakao), siktet
1 ss vaniljesukker (eller 1 ts vaniljeekstrakt)
Små sjokolade-påskeegg, eller annen pynt
Sett ovnen på 180 C.
Finn fram en springform (ca 23-24 cm), dekk bunnen med bakepapir. Sidene skal ikke smøres.
Smelt 250 g sjokolade sammen med smøret, enten i en kasserolle på lav varme, eller i microovnen.
Sett til side slik at blandingen avkjøles litt.
Pisk eggehvitene i en bolle for seg, til de blir nokså stive. Ha så i 100 gram av sukkeret, litt om gangen, mens du fortsatt pisker til hvitene er faste og blanke.
Ha de 4 plommene og de 2 hele eggene i en annen bolle, sammen med vaniljeekstrakt og resten av sukkeret (75 g). Pisk dette godt sammen.
Rør sjokoladeblandingen inn i eggeplommene, bruk en slikkepott eller stor skje.
Nå skal eggehvitene blandes inn, men gjør dette veldig forsiktig, og i 2-3 omganger.
Tøm over i formen og sett i ovnen, ca 35 minutter.
 Omtrent slik ser kaken ut når den er ferdig….

…. og sånn ser den ut noen sekunder etter at du har tatt den ut av ovnen:
Ingen grunn til panikk, det er nemlig dette krateret vi skal fylle med en herlig sjokoladekrem.

Mens kaken avkjøler seg kan du lage kremen.
Rett og slett bare pisk kremfløten med melis, kakao og vanilje, til den blir passe tykk. Dette er faktisk litt smak og behag, men personlig syns jeg den heller skal være litt for løs enn litt for stiv.
Når kaken her helt avkjølt kan du fylle “krateret”, som etterhvert vil ligne mer på et fuglereir enn et krater..

Legg noen små sjokoladeegg i “reiret” til pynt, og servér.
Håper dere alle nyter fine påskedager!

9 Comments

  1. Nam! Denne MÅ jeg lage en gang, virker kjempegod! Denne og 24 carat brownisen din står på listen over hva jeg har lyst å lage i nærmeste framtid 😉

  2. Så spennende kake, også glutenfri! Den skal jeg prøve. Merker at smaken til vår med cøliaki endrer seg og blir stor. Ha en fortsatt god påske

  3. Gunhild – begge deler er kjempegode 😀

    Karna – fortsatt god påske til deg også!

  4. Anonymous

    Hei,

    Er denne kaken holdbar noen dager? Eller er den best samme dag som den er laget?

    Susanne

  5. Hei Susanne, den er helt fin dagen etter, men på dag tre begynner den å bli litt “dvask”. Den må oppbevares i kjøleskap pga. kremen på toppen.
    Maria 🙂

  6. Denne lagde jeg i påskeselskap med over 100 gjester. Lagde 4 stykker, (i tillegg til 14 andre kaker) og satt igjen med under en halv en! Takk for oppskriften!

  7. Oj, jeg er imponert Anette! Kaker til 100 gjester har jeg aldri prøvd… :-S

  8. Denne har jeg prøvd, og den var veldig god 🙂

  9. Så bra, Jeanette!

Write a comment

Your email address will not be published.