Mocca Cupcakes

Jeg elsker Kaffe Mokka, så jeg forestilte meg at en cupcake i samme “gata” ville bli vellykket. Disse ble saftige og smakfulle, og glasuren ble supergod! Men pass på at du ikke gir denne til et barn som forventer å sette tennene i en sjokolademuffin, da blir de nok skuffet! Dette en en cupcake for de voksne.

Tips: ha røren i en liten langpanne eller rund kakeform for å lage en stor mocca-kake istedet for cupcakes. Stekes da i ca 30 minutter, men sjekk underveis.

Du trenger:
(12 cupcakes)
1 3/4 dl (175 ml) melk
15 g pulverkaffe-pulver
60 g smør, romtemperert/mykt
200 g sukker
180 g hvetemel
2 ss kakaopulver (bakekakao)
2 ts bakepulver
2 egg (medium)
Glasuren:
30 ml (2 ss) melk
10 g pulverkaffe-pulver
120 g smør, romtemperert/mykt
ca 400 g melis 
Mokkabønner, eller annen sjokolade for å ha til pynt
Sett ovnen på 180 C, og gjør klart et muffinsbrett med muffinsformer.
Varm opp melken, du kan godt gjøre dette i microovnen, og rør inn kaffepulveret slik at alt er oppløst.
Ha smør og sukker i en bolle og pisk til det er lyst og luftig (bruk en håndmixer eller kjøkkenmaskin).
Ha i eggene, ett om gangen, og visp godt mellom hvert.
Sikt mel, kakao og bakepulver over i en bolle, og bland det lett.
Ha halvparten av melblandingen i røra og mix til det er blandet inn.
Deretter ha i kaffemelken og mix litt til.
Til slutt, ha i resten av melblandingen, og nå pisker du bare så mye som må til for at alt skal være blandet, ikke mer. (Skrap ned fra sidene av bollen med en slikkepott underveis for å få med alt.)
Fordel røren i formene, og sett i ovnen i ca 20 minutter.
La kakene få stå litt i formen etter at de er ferdige, deretter ha dem over på en rist til avkjøling.
(Framgangsform på glasuren følger lenger ned på siden.)
 
Glasuren:
Mix sammen smør og melis på lav hastighet, dette kan ta litt tid så anbefaler å bruke en håndmixer eller kjøkkenmaskin.
Ha i den varme kaffemelken og og skru opp hastigheten på mixeren. Dette bør mixes godt og lenge, jo lengre man mixer, jo luftigere blir glasuren. (Syns du den blir for tykk/tørr så ha i litt ekstra melk.)
Når kakene er helt avkjølte kan du ha på glasuren, enten med en kniv/spatula eller ved hjelp av en sprøytepose. Jeg brukte en Wilton 2D tipp for å lage en roselignende glasur.
Pynt med mokkabønner eller litt hakket sjokolade.
 
Så bar det rett over til kaffemaskinen; en espresso ved siden av ble heeelt riktig 🙂
 

20 Comments

  1. so beautiful cupcakes!!!

  2. Cupcakes look so gorgeous and yummy!

    Maria
    x

  3. Thank you Voisula and Maria 🙂

  4. Jeg blir lett revet med av dine cupcakes oppskrifter;) Fantastisk lekre!

  5. Takk for koselig kommentar, Hanne 🙂

  6. Takk for oppskrift! Denne var nydelig 🙂

  7. RK – bare hyggelig! Prøvde du oppskriften? 🙂

    Ulrika/Bakverk och Fikastunder – takk! 🙂

  8. Karin på Hvaler

    Å, disse så gode ut Maria 🙂 Må prøves i løpet av påsken!

  9. Takk, Karin! Hvis du lager dem i påsken kan du jo pynte med små sjokolade-påskeegg istedet for moccabønner 🙂

  10. Ja, Maria, fulgte den til punkt og prikke 🙂 Nydelig!! God “voksen” smak.
    Du har en flott blogg forresten. Mye godt 🙂

  11. Ja disse fikk jeg ha i fred for barna 😉
    Tusen takk for hyggelig kommentar om bloggen 🙂

  12. Vad mer kan jag säga än… vackert..

    /Jens

    http://lyxigmat.blogspot.com/

  13. Takk så mye, Jens 😀

  14. Hei Maria!
    Disse så bare helt fantastiske ut og jeg kan formelig smake de bare med å lese oppskriften!
    AC:-)

  15. AC – takk for hyggelig kommentar 😀

  16. Anonymous

    Har nettopp prøvespist en muffins-knallgode.( og mannen er enig)
    Disse blir nok lagd flere ganger 🙂 🙂 Siw

  17. Siw – så bra at dere likte dem 😀

  18. Disse bakte jeg idag, og de ble helt fantastiske og falt i smak hos alle! takk for flott oppskrift 😉

  19. Steph – det var kjempehyggelig å høre!
    Maria

Write a comment

Your email address will not be published.