Huevos Rancheros


Huevos rancheros («cowboy-egg») er stekte egg på meksikansk vis; servert oppå tortillas og med en hot tomatsalsa ved siden av. Tradisjonelt sett skal de serveres med maistortillas, men hvetetortillas fungerer selvsagt også. Dette er en super helgefrokost for dem som liker en litt kraftigere frokost enn müsli og yoghurt, for meg passer huevos rancheros best som brunch eller lunch. 
Nå er det en stund siden jeg var på en hurrameghei-fest, men jeg kan også forestille meg at dette kunne vært den ultimate dagen-derpå-maten…

Du trenger:
(4 personer)
4 store eller 8 små tortillalefser (av hvete eller mais)
8 egg
1/2 rødløk, skåret i tynne halvmåner
liten bunt frisk koriander, hakket
Valgfritt (men veldig godt til!): sprøstekt bacon
Salsaen:
2 ss solsikkeolje
1 løk, finhakket
2 hvitløksfedd, finhakket
1-2 chilli, gjerne jalapeño, finhakket (ta ut frøene om du ikke vil ha det altfor hot)
1 boks (400g) grovhakkede tomater
juice av 1/2 lime
en skvett Tabascosaus

>

Lag tomatsalsaen:

Ha oljen i en kasserolle, bruk medium varme og ha i løk og hvitløk og stek forsiktig i 10 minutter.
Ha i tomatene og la dette småkoke uten lokk i ca 10 minutter. (Hvis du skal ha bacon også kan du steke den mens salsaen koker.)
Rør inn limejuice og smak til med Tabascosaus, salt og pepper.
Stek eggene som du liker dem (jeg syns det er best med en nokså rennende plomme), ha litt salt på.
Fordel tortillas utover tallerkener, legg 2 egg på hver tallerken og ha noen skjeer med tomatsalsa rundt eggene.
Dryss over hakket koriander og rødløk, og legg på bacon hvis du har.

6 kommentarer

  1. Takk for link!! 😀

  2. Takk selv, Ina! Det passet så bra her 🙂

  3. Mmh, huevos rancheros er DIGG! Bor for tiden hos en meksikansk familie på vestkysten av Mexico og en variant av dette er gjerne helgekost! Kan serveres sammen med frijoles også 🙂

    Ellers må jeg si TUSEN takk for masse inspirasjon til oreokjeks, müslibars, kaker, muffins etc. Når jeg kommer hjem fra Mexico skal jeg finne frem bakebollen!

  4. Sørlie Jørlie – tusen takk for kjempekoselig kommentar 🙂
    Det høres kjempespennende ut å bo i Mexico, skulle gjerne vært over en tur for å smake på autentisk meksikansk mat 😛

  5. Jeg lagde dette til middag igår – det ble kjempegodt! Mannen min spurte med en gang om vi kune ha dette igjen. Det pleier han ikke å si! Kanskje det blir dette om igjen i helgen… Tusen takk!

  6. Det var kjempehyggelig å høre, Lindsey!
    Takk for at du tok deg tid til å melde fra 🙂
    Maria

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *