Gulrotsuppe med koriander (Carrot soup w/coriander)

Det eneste som er litt trist for meg med vår og sommer er at vintermat blir “ut”… Jeg elsker fyldige supper og kraftige gryteretter som er typisk for den kaldere årstiden, så i dag prøvde jeg å lage en litt “lettere” suppe som også kan fungere som vår-/sommer-mat. En lett og lettvinn hverdagssuppe ble dette, og alle mennene (3, 5 og 35 år) spiste opp (yay!).
Den kan gjerne lages dagen i forveien så du bare trenger å varme den opp når dere skal spise.

Du trenger:
(ca 3 porsjoner)
1 liten skvett olivenolje
1/2 stor løk, hakket
1 purreløk, vasket og skåret i skiver (kun den hvite/lysegrønne delen)
ca 1/2 kilo gulrot, skrellet og skåret i biter
1 ts malt koriander
1 ts malt spisskummen
1 liter kokende varm kyllingkraft eller grønnsakskraft (buljongterning er helt ok)
frisk koriander, hakket
liten skvett (mat)fløte, til servering
Ha olje i en kasserolle, sett på medium varme.
Ha i løk, purreløk og gulrot, la dette stekes litt forsiktig i 5 minutter før du har oppi krydderne.
Rør godt og tøm over kraften, la det koke opp.
La grønnsakene småkoke på lav/medium varme til de er møre, tiden avhenger av størrelsen på gulrøttene, men ca 15 minutter burde holde.
Ha alt over i en blender (eller bruk en stavmixer), og kjør maskinen til alt er most og suppen er “fløyelsmyk”. (Det kan nok hende at du bør gjøre dette i to omganger dersom du bruker blender.)
Tøm tilbake i kasserollen og varm skikkelig opp igjen, smak til med salt og pepper og rør inn hakket koriander.
Ha over i boller/skåler og ringle over (mat)fløten (ca 1 ss per pers. er passe syns jeg).
Servér gjerne med litt toast eller godt brød ved siden av.
-Maria

English

You’ll need:
(about 3 portions)
a little olive oil
1/2 large onion, chopped
1 leek, washed and sliced (white part only)
approx 500 grams carrots, peeled and sliced
1 tsp ground coriander
1 tsp ground cummin
1 litre chicken or vegetable stock, hot (from a cube is fine)
small bunch fresh coriander, chopped
a little single cream (3 tbsp or so), to serve

Heat the oil in a large pan over a medium heat.
Add the onion, leek and carrot, cook for 5 minutes before adding the spices.
Stir well and pour over the stock, bring to the boil.
Simmer until the veg are tender, the time depends on the size of your carrots, but 15 minutes should be enough.
Pour into a blender (or use a hand blender), blitz until smooth. (You may have to do this in batches.)
Pour back into the pan and reheat, season to taste and stir in the chopped coriander.
Ladle into bowls and serve with a swirl of single (or double if you like) cream.
I also like to serve some really good bread, or toast, on the side.

5 Comments

  1. Looks yummy Maria and healthy too. Such an appetising colour!

  2. Heia,nyyydelig kan jeg tenke meg denne suppen er,takk for at du deler den med oss =) Jeg vil gjerne prøve din oppskrift =) Jeg har din blogg i min bloggliste,så følger jeg deg gjerne =)
    Hilsen Elin i Nord

  3. Thanks Anna!

    Elin – tusen takk for hyggelig kommentar, det setter jeg alltid pris på 🙂 håper du prøver suppa, den er kjempegod 🙂

  4. Takk Jenny! 🙂

Write a comment

Your email address will not be published.