Sprø seifilet med pasta og gulrotstrimler (Crispy coalfish w/pasta and carrot strips)

 (Scroll for English)
Sei er en undervurdert fisk, kort og greit. Den er både billig og mager (0,5-0,7 % fett), og er litt som poteten; kan brukes til omtrent alt. I dag var det en «man taver det man haver»-middag, og seifiletene i fryseren ble panert og spist med linguine og gulrotstrimler. Jeg fikk også bekreftet påstanden om at barna har lettere for å spise mat de selv har vært med å lage – Oliver (5) spiste en hel seibit etter å ha panert all fisken for mor. Han har aldri spist sei før, så jeg bare holdt pusten og turte ikke kommentere det i frykt for at han skulle ombestemme seg! Jeg syns også det ble godt med noe sprøtt til pastaen, så denne blir nok laget igjen snart.

Coalfish is underrated, that’s for sure. It’s cheap and it’s virtually fat free (0,5-0,7 % fat), and it can be used in so many ways. Today’s dinner was one of those «take whatever you have»-dinners; I gave the fish fillets a crispy coating and had it with linguine and carrot strips. I also put this common belief to the test, that kids are more likely to eat the food they have prepared themselves. Oliver (5) ate his whole piece of fish after doing all the dipping and coating. He has never eaten white fish, only salmon – I just held my breath and chose not to say anything, fearing he would change his mind! I loved the crunchy fish with the pasta, so will make this again for sure.
Du trenger:
(ca 3 personer)
400 g seifilet (eller annen hvit fisk), i biter (ca 5×5 cm)
1 egg
4 ss brødsmuler (jeg bruker Panko, fåes i de fleste innvanderforretninger)
2 ss revet parmesan
salt og pepper
300-400 g linguine, tagliatelle eller spaghetti
1 ss smør eller olivenolje
1 stor gulrot
litt purre eller vårløk i tynne skiver, til pynt
Sett ovnen på 200 C, og sett på en kjele men vann til pastaen.
Ha egget over i en bolle og visp det lett med en gaffel.
I en annen bolle, bland sammen brødsmuler, Parmesan, + litt salt og pepper.
Dypp seibitene i egget, og ha dem deretter over i bollen med brødsmulene til de er dekket.
Legg dem over i en ildfast form, og sett i ovnen i ca 15-20 minutter, eller til de er gjennomstekte og sprø.
Skrell gulroten med en potetskreller. Deretter (fortsatt med potetskrelleren) lag lange, løvtynne strimler av gulroten.
Kok pasta etter anvisning på pakken. Når det gjenstår 1 minutt av koketiden, ha i gulrotstrimlene.
Tøm av vannet, rør inn smør/olje, og ha over på tallerkener.
Fordel seibitene, og dryss over vårløk/purre.

You’ll need:
(about 3 servings)
400 grams coalfish, pollock, or other white fish (fillet, no skin or bones), cut into approx. 5×5 cm pieces
1 egg
4 tbsp breadcrumbs (I use Panko)
2 tbsp grated Parmesan
salt and pepper
300-400 grams linguine, tagliatelle or spaghetti
1 tbsp butter or olive oil
1 large carrot
small handful thinly sliced spring onion or leek, to serve
Preheat oven to 200 C, and bring a pan of water to the boil (for the pasta).
In a bowl, break up the egg using a fork.
In another bowl, mix together the breadcrumbs, Parmesan, and a little salt & pepper.
Dip the fish in the egg, then place in the bowl of breadcrumbs, making sure they are covered.
Place the fish in an oven proof pan or tin, put in the oven for about 15 minutes, or until cooked through and crispy on the outside.
Peel the carrot, then, using a potato peeler, make thin strips of carrot.
Cook the pasta according to packet instructions. When 1 minute remains, add the carrot strips to the pasta.
Drain, stir in the butter/oil, and divide between plates or bowls.
Place the fish on top, and sprinkle over the spring onion/leek.

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *