Red velvet whoopie pies

(Scroll for English)

I går kom bestillingen min fra Amazon, og der lå det som skulle bli min nye favorittbok: «Cake Days» – den nye bakeboken fra The Hummingbird Bakery i London. WOW! Den inneholder 100 oppskrifter på fantastisk fristende søtsaker, og da jeg skulle gå gjennom den for å markere oppskrifter jeg hadde lyst til å prøve måtte jeg bare gi opp – boka ble stappfull av post-its som stakk ut overalt! Jeg skjønte fort at her var det bare på knyte på seg forkleet og sette i gang.
Etter at jeg prøvde meg på sjokoladevarianten av whoopie pies for en stund siden har jeg følt en sterk trang til å prøve flere varianter, og «Cake Days» har flere å velge mellom. I dag prøvde jeg meg på Red Velvet Whoopie pies, og jeg kan love deg at du vil ikke klare å motså disse! Hvis du ikke syns noe om å bruke så mye konditorfarge i maten så bare dropp den og kall dem «Brown velvet whoopie pies» istedet – smaken og teksturen blir jo den samme 😉
Senere i dag reiser jeg en snartur til London, så hvis dere leser i avisen «Norsk kvinne fikk sukkersjokk og gikk berserk i London-bakeri» – så var det nok meg som var innom The Hummingbird Bakery.

Du trenger (oppskriften er en noe moderert utgave av den i boka nevnt ovenfor):
(10-12 stk)
120 g smør, mykt
200 g brunt sukker
1 stort egg
125 ml yoghurt naturell (1 lite beger)
1 ts vaniljeekstrakt (eller 2 ts vaniljesukker)
325 g hvetemel
2 ss kakaopulver (jeg bruker Freia Bakekakao)
½ ts natron
¼ ts salt
30 ml (2 ss) rød konditorfarge (den fra Dr Oetker gir best resultat, synes jeg. Har fått tilbakemeldig fra flere som ikke får ordentlig rødfarge ved å bruke Iduns.)

Fyll:
85 g smør, mykt
150 g melis
80 g kremost naturell, f.eks Philadelphia
100 g marshmallow fluff, vanilje (fåes kjøpt i velassorterte matforretninger, og finnes også hos kakeboksen.no. Husk at du får 10% rabatt på hele bestillingen din der om du oppgir kode «marias-saltogsott».) Får du ikke tak i dette så tilpass heller mengden smør/melis/kremost så du får nok glasur, evt. bruk vanlig smørkrem med vanilje.

Sett ovnen på 175 C.
Gjør klar to stekebrett med bakepapir.
Ha smør og brunt sukker i en bolle og visp med en elektrisk håndmixer el.l. til blandingen blir luftig.
Ha i egget og vanilje, mix grundig igjen, skrap ned fra sidene med en slikepott underveis slik at alt blir med.
Ha yoghurt naturell i røren, mix godt.
I en stor bolle, sikt sammen hvetemel, kakaopulver, natron og salt. Tilsett denne tørre blandingen gradvis mens du visper.
Til slutt, ha i rød konditorfarge, mix til fargen er jevnt fordelt. (Skrap ned fra sidene underveis.)
Nå bør røren få stå litt i kjøleskapet for å «stramme seg opp» en smule, ca 15 minutter.
(forts. lenger ned på siden)

Ha spiseskjestore klatter på stekebrettene, 10-12 på hvert brett. Husk at de må ha litt mellomrom mellom seg, de sprer seg endel utover.
Sett i ovnen i 10-12 minutter, la dem avkjøles helt på en rist.

Fyllet:
Mix sammen smør og melis til blandingen er lys og luftig.
Ha i kremosten, mix igjen til den er godt blandet inn.
Til slutt ha i marshmallow fluff, mix med håndmixeren i minst 1-2 minutter.
Sett fyllet i kjøleskapet i 15-20 minutter slik at det blir litt lettere å fylle kakene med etterpå.

Når kakene er helt avkjølte, fordel fyllet på den flate siden av halvparten av kakene.
Klem hver og en forsiktig sammen med en kake uten fyll.

ENJOY!

P.S. Se også oppskriften på sjokolade-whoopies HER!

You’ll need (this recipe is a slightly moderated version of the one found in the book mentioned above):

(10-12 whoopies)
120 grams butter, softened
200 grams soft brown sugar
1 large egg
125 ml natural yoghurt (or buttermilk)
1 tsp vanilla extract
325 grams plain flour
2 tbsp cocoa powder
½ tsp bicarbonate of soda
¼ tsp salt
30 ml (2 tbsp) red food colouring (preferably Dr Oetker)

For the filling:
85 grams butter, softened
150 grams icing sugar
80 grams cream cheese (such as Philadelphia)
100 grams marshmallow fluff (vanilla)

Preheat oven to 175 C/325 F.
Prepare two baking trays with baking parchment.
Place the butter and sugar into a bowl, and whisk with a hand-held electric whisk (or use a freestanding electric mixer) until fluffy.
Add the egg and vanilla, mix thoroughly, scraping down the sides of the bowl.
Add the yoghurt (or buttermilk), mix again.
Sift together the flour, cocoa powder, bicarb and salt, then add these dry ingredients gradually while whisking.
Then, add the red food colouring, mix well to ensure the batter is an even red colour.
Now place it in the fridge to firm up a little, about 15 minutes should do.

Spoon the batter on to the prepared trays, making 10-12 mounds per tray, spaced apart.
Place in the oven for 10-12 minutes (until springy to the touch), and leave to cool on a wire rack.

The filling:
Mix together the butter and icing sugar until combined and fluffy.
Add the cream cheese, mix thoroughly.
Lastly, add the marshmallow fluff, mix on high speed for 1-2 minutes.
Place the filling in the fridge for 15-20 minutes.

When the cakes are completely cool, divide the filling on the flat sides of half of the sponges, then stick the other sponger (flat side down) on top to make «sandwiches».

P.S. Also see the recipe for chocolate whoopies HERE!

65 kommentarer

 1. Anonymous

  wow, de ser fantastiske ut!! Jeg eeeeelsker kaker og annen bakst, men er elendig til å lage det…jeg er en spiser,ikke en baker…ha en fin dag 🙂 mvh Kristin

 2. Maria, they look so good!
  I am planning on making these on saturday, I’ll let you know how I get on (I bought an ice-cream scoop specifically for the job!)

 3. Hei Kristin – takk for hyggelig kommentar! Kanskje det er bakelser som disse som gjør at du prøver å bake likevel..;)

  Anna – they are even better than they look! I’ll check your blog to see how it went 😉

 4. Nam – sier jeg bare! Gleder meg over oppskriftene du skjemmer leserne dine bort med 😉 God tur og kose deg!

 5. Hei Maria, Magne fra VG Nett her. Nå har jeg lagt innlegget ditt som dagens anbefaling på Lesernes VG helgespesial.

 6. Mmmm, desse såg farleg gode ut:o))
  God helg til deg!!

 7. Det var en hyggelig overraskelse, Magne! Hjertelig takk!

  Line – de er kjempegode, og slett ikke farlige 😉
  God helg til deg også!

 8. Anonymous

  Tusen takk for at du la ut oppskriften!
  Etter et så firstene bilde, er det rett hjem og prøve å lage de like fine! =)

  Gleder meg til å finne ut hvordan de smaker!

 9. Anonymous

  De så fantastisk gode ut, men hvor får man kjøpt marshmallow fluff??

 10. Hei,
  takk for hyggelige kommentarer!

  Noen av de større dagligvarebutikkene har Marshmallow Fluff, jeg har også kjøpt det på en «vanlig» matforretning i Sverige. Men får du ikke tak i kan du lage vanlig smørglasur med vanilje, eller ostekake-glasur, det blir også godt 🙂

 11. Anonymous

  hei,
  brukte du vanlig, norsk konditorfarge? 🙂

 12. Hei! Denne gangen brukte jeg Dr Oetkers røde konditorfarge, tror jeg kjøpte den i Sverige, men det går helt fint med Idun-varianten også 🙂
  Maria

 13. Tusen takk for oppskriften! Denne skal prøves!

 14. Anonymous

  Selvfølgelig er de farlige! De er full i sukker og drit… Nei dette her er direkte helsefarlig å spise på!

 15. Ser Himmelsk ut <3

 16. Anonymous

  Går det an å lage marshmallow fluff sjølv?
  Her på landsbygda får ein ikkje tak i allt mulig…

 17. Er ikke sikker på om det går an å lage Fluff selv, men det er jo strengt tatt smeltede marshmallows. Kan godt hende at man kan vispe inn smeltet marshmallows i glasuren, det skal jeg prøve en gang for å se om det funker 🙂

 18. De ser veldig godt ut 🙂 Man må være forsiktig når man bruker så my rød konditorifarge, det kan gi ettersmak. Wilton har en som heter ‘No taste red’ som er utviklet til bruk for red velvet….

 19. Anonymous

  Hei!
  Jammen er det fullt av fristelser på forsida til VG for tida!!!
  Jeg har en gutt med melkeallergi. Yoghurten finnes i melkefritt, men jeg har ikke funnet noen god erstatning for kremost. Vet du om noe jeg kan bytte den ut med?
  Torill

 20. Hei Courtney – takk for tips om farge fra Wilton. Jeg har brukt Dr Oetker sin siden det er den The Hummingbird Bakery anbefaler for Red velvet-kakene sine, men den er ikke alltid så lett å få tak i 🙂

  Når det gjelder melkefritt alternativ for fyllet – jeg ville rett og slett droppet kremosten og laget vanlig smørkrem med vanilje, smør finnes vel også melkefritt? Evt også ha i litt yoghurt for å få litt av den syrligheten som kremosten gir 🙂 Lykke til!

 21. DEN boka må jeg skaffe meg for fremtidig bruk!:D ihvertfall når den er fra LONDON, min HJERTEBY!<3

  Var i London fra mandag-fredag denne uka, mitt fjerde opphold på 3 år!<3

 22. Anonymous

  til de som lurer på hvor marshmallow fluff kan kjøpes, så finnes det på EuroSpar. I to forskjellige smaks varianter:)

 23. Anonymous

  Wow, ser fantastisk ut. Men hvordan er det og bytte ut hvetemelet med glutenfri melblanding??

  Vet også at Meny butikkene har fluff

 24. Jea – London er min hjerteby også 😀 Var der denne uka, reisebrev kommer 😉

  Takk for tips om andre steder man kan få tak i Marshmallow Fluff! 🙂

  Jeg har aldri prøvd å lage disse med glutenfri melblanding, hvis du prøver vil jeg veldig gjerne høre hvordan det gikk!

  Ha en fortsatt fin søndag 🙂

 25. Det ser kjempe godt ut 🙂 namnam:)

 26. Anonymous

  De selger ogsaa disse paa Starbucks

 27. Anonymous

  Her har de ihvertfall marshmellow fluff på begge ica nær butikkene.

 28. Anonymous

  ICA sandaker senter i Oslo har marshmallowfluff.

 29. Takk for alle hyggelige kommentarer! Og for alle tips om hvor man finner Marshmallow Fluff 😀

 30. Anonymous

  Jeg lurer på hva slags brunsukker du bruker, er det det «kleimete» eller det som ligner farin?
  Disse så nydelige ut forresten! 🙂

 31. Hei! Jeg bruker det brune sukkeret som er «mykt», om du skjønner hva jeg mener. Det kan kjennes ut som våt sand fra stranden, ikke tørt som vanlig sukker. 🙂

 32. Anonymous

  Hei! Jeg prøvde å lage disse i går, men resultatet ble så som så. Er du sikker på at det er angitt rett mengde med hvetemel? Jeg opplevde at deigen ble veldig tørr og at kakene ble tunge og langt blassere i fargen enn de på bildet. Jeg har nå dobbeltsjekket oppskriften, og kan ikke se at jeg gjorde noe som avvek fra den.

 33. Ser herlig ut og skal til pers i dag og gleder meg… Men, har prøvd å få tak i Marshmallow fluff i velasorterte butikker -uten hell. En klarte å spore opp ÈN butikk i Oslo som har den. Tror butikken heter Jacob’s. Så da blir kakene fort veldig dyre om jeg må hente denne varen i Oslo. Bare sånn til informasjon. Så hvis noen har et annet alternativ å bruke, hadde det vært flott å vite om. Ellers blir det å tilpasse oppskriften som også ble foreslått… Lykke til til alle sammen !!! 😉

 34. Hei, jeg dobbeltsjekket mengden mel fra boka nå, og der står det 340g, faktisk enda litt mer mel enn jeg skrev, 325g. Brukte du stort (L) egg? Forskjellen kan ligge der, dersom man bruker S/M egg. Hvis du gjorde det kan jeg ikke komme på hva som kan ha gjort deigen tørr… 🙁 Smøret må også være veldig mykt.

  Ellen Marie, jeg har fått inn flere gode forslag til hvor man kan få tak i Fluff, hvis du ser oppover kommentartråden her. Både Ica, EuroSpar ogenkelt Meny-butikker er nevnt. Håper det blir mer vanlig etterhvert så flere butikker begynner å ta den inn 🙂

 35. her løper tennene i vann gitt!
  Marshmallow fluff kan man erstatte med marshmallows. kjør dem i microen i ca 30 sekunder (10 sekunder, rør, 10 sekunder, rør igjen og 10 sekunder hvis det trengs…)
  det funker i allefall for sweet-potato pie og marshmallow fondant.

 36. Jeg er matfotograf og fikk såå lyst å fotografere kakene dine!

 37. Takk for tips Sammensuriumhuset! 😀

  Cbording – det er litt av et kompliment, skulle gjerne hatt plass til en lite studio på kjøkkenet ja! Du tar utrolig lekre bilder, det så jeg på nettsiden din 🙂

 38. Anonymous

  Ser utrolig fantastisk ut, ganske så mye inne på bloggen din. Du har fått en fast leser nå 🙂
  men lurer på, må man ha en ekstra bakeplate under bakeplaten sånn som man må ha på makaroner? 🙂

 39. Hei, og takk for det 🙂
  Man trenger ingen ekstra bakeplate her 🙂

 40. Kristine

  Hei hei!
  Nå har jeg nettopp blitt ferdig med min variant 😛 Sier variant ettersom de ikke ble heeeelt like fine som de på dine bilder, men de ble ihværtfall gode:)
  Jeg brukte glutenfri melblanding, og det gikk helt fint. Tips: VEND inn melet, ikke visp så langt det går.
  Ser mange har komentert på konditorfargen. Jeg brukte den fra idun, 1 og en halv flaske, og mine ble ikke røde. Så det var litt kjedelig.
  Men de smakte jo godt, å det er jo det viktigste 🙂

 41. Anonymous

  hvor lenge holder disse kakene seg? hvis man må lage den dagene før man får besøk…

 42. Hei Kristine, takk for tilbakemelding!

  Disse holder seg fint til neste dag:-) Hvis jeg skal ha dem mer enn to dager fram i tid fryser jeg dem, det går også bra:-)

 43. Anonymous

  For de som ikke klarer å få tak i marshmallow fluff. Kakeboksen.no selger Marshmallow fluff vanilla og strawberry i nettbutikken sin

 44. Coop OBS bruker og selge Fluff. De selger jo som regel »alt» 🙂

 45. Takk til dere som kommer med enda flere tips om hvor man kan få tak i Marshmallow fluff! 😀

 46. Hei

  Vil bare foreslå en alternativ krem, fikk ikke fatt i marshmallow fluff når eg skulle lage det. Vist en bruker halvparten av smøret og erstatter fluff med vanlig marshmallows. Smelt smøret og ha i marshmallows og smelt disse. Rør resten av smøret og melisen hvit. Ha så i kremost og pisk det hele før til slutt den smeltede marshmallowsen has i. Denne må være så varm at gelatinet ikke stivner, men ikke så varm at den smelter resten. Piskes til det er luftig og avkjøles. Settes i kjøleskap før servering.

 47. Tusen takk for det, Benjamin! Høres jo ut som en super løsning om man ikke får tak i Fluff! 😀

 48. Anonymous

  Tips: til de som ikke får rett farge. Ikke bruk 2 spiseskjeer med farge, bruk 30 ml som det står.0 Det tilsvarer to flasker med idun konditorfarge!

 49. Hvis man bruker en måleskje så er én spiseskje 15 ml. Dvs. at 2 ss er 30 ml som det står i oppskriften 🙂

 50. Anonymous

  Hvilken type kakaopulver brukte du?
  Jeg lurer fordi jeg aldri fikk kakene sikkelig røde

 51. Anonymous

  Jeg brukte 2 og 1/2 flaske idun konditorfarge de ble fortsatt ikke røde.

 52. Jeg har bare prøvd med Dr Oetker konditorfarge. Noen som har prøvd med Wilton eller Cacas?

 53. Jeg bruker vanlig Freia bakekakao.

  Kan se ut som at Idun konditorfarge ikke «gjør jobben» i denne oppskriften, jeg har aldri prøvd Idun her, men ser av kommentarene at de ikke har fått riktig farge.

 54. Hei Maria!
  Jeg har idag bakt disse nydelige «Whoopisene». De ble fantastisk gode! Tusen takk for at du deler på oppskriftene dine. Jeg kosa meg skikkelig mens jeg bakte, og var veldig spent på resultatet. Nammi!! Jeg elsker Red Velvet cupcakes, så jeg tenkte at dette kunne jo ikke bli feil. Og det ble det heller ikke. Får nok sukkersjokk før dagen er over, men pytt pytt *hihi*
  Så lurte jeg på en ting, kan jeg legge oppskriften ut i bloggen min? Eller vil du helst ikke at man gjør det? Jeg har allerede linket til oppskriften din fra bloggen min, men ville spørre deg først om å låne oppskriften.
  Ha en fortsatt finfin søndag.

  Mvh Hege

 55. Hei Hege, og takk for dine kjempekoselige og motiverende ord! Godt at det er flere enn meg som koser seg gløgg med baking 😉
  Du kan såklart legge ut oppskriften, den er jo egentlig ikke «min», men fra The Hummingbird Bakery som du jo skriver i innlegget. Men selvsagt veldig hyggelig om du linker til meg 😀
  Maria

 56. Anonymous

  Idun konditorfarge fungerte ikke. Idag prøvde jeg Wilton, et glass 28.35g, da ble de røde pluss tunge og fingre he,he. (Måtte slikke vispen)

 57. Takk for rapport, så bra å høre at Wiltons farge «virker» 🙂
  Ja vispen smaker godt den, sønnen min på 3 så ut som Dracula etter å ha kost seg…;)

 58. Simpelthen ELSKER bloggen din! Så enkelt er DET 🙂

 59. Tusen takk, Linda! Det var veldig fine ord å få!

 60. Anonymous

  Hei Maria.
  Vil bare si tusen takk for en fantastisk side. Du har virkelig mange lekre oppskrifter. Jeg har foreløpig bare prøvd meg på to av de, hjemmelaget marshmallows og red velvet whoopies. Marshmallowsen gikk ikke så bra siden jeg ikke hadde gelatinpulver, hadde kun gelatinplater, men nå har jeg fått tak i pulver så da blir det et nytt forsøk. Jeg prøvde i går å lage red velvet kaker, og de ble kjempegode. Og faktisk nesten like lekre som dine 🙂
  Jeg hadde store problemer med å få tak i marshmallow fluff, men fant en oppskrift hvor jeg kunne lage det veldig enkelt selv. Og resultatet ble veldig bra. Oppskriften ble stor, men fluffen går fint an å fryse i porsjoner så da har jeg det alltid tilgjengelig.
  Hilsen Camilla 🙂

 61. Hei Camilla, og tusen takk for veldig hyggelig tilbakemelding! Jeg har ikke prøvd å lage marshmallow fluff selv, men det skal jeg nok prøve en dag 🙂 Håper du fortsetter å kikke inn her innimellom, og at du får deilige hjemmelagede marshmallows nå som du har gelatinpulver i hus 😉
  Maria

 62. Går det å bruke vanlig marshmallows så du kjøper i poser i butikken??? Har liggende en god del. Så kjempe spennende ut!! Tusen takk for inspirasjon 🙂

 63. Hei Linn Christin, jeg tror ikke vanlige marshmallows fungerer her, da må de i såfall smeltes først. Men det har jeg ikke prøvd enda, så tør ikke uttale meg med sikkerhet…

 64. Anonymous

  Hei 🙂 Så utrolig fin oppskrift! 🙂 Jeg har vært på rema 1000, meny, og kiwi men ingen av de selger dr. oetkter konditorfarge.. Hvilken butikk kjøper du det i?

 65. Hei! Sist jeg så den var det hos Spar 🙂

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *