Grønne pannekaker à la Skipper’n

Sliter du med å få grønnsaker i ungene? Min eldste er ikke så verst når det gjelder visse grønnsaker, men minsten på 3 nekter plent å i det hele tatt ha en på tallerkenen. Det kan virke som han bare har bestemt seg for at det skal han ikke ha. Så mens jeg venter på at de skal komme til fornuft må jeg sette i gang drastiske tiltak for at han ikke skal bygge opp kroppen på kun pasta og brød. Begge guttene elsker pannekaker (som de fleste andre barn; middag med sukker på – what’s not to love), så det var disse som måtte få en grønnsaks-makeover. Ingen av guttene har merket noen forskjell på smaken, og det gjør forsåvidt ikke jeg heller.
Spinat er fabelaktig for både barn og voksne, den inneholder folat (holder cellene våre friske og velfunksjonerende), jern (hjelper oksygenet rundt omkring i kroppen), kalsium (for et sterkt skjelett), og antioksidanter (reduserer risikoen for hjerte-og karsykdommer og kreft), bare for å nevne noe. (Kilde: bama.no)
Jeg bruker å lage større porsjoner av spinatpuréen og fryse ned i poser, slik at vi enkelt og raskt kan lage en stabel grønne pannekaker senere.
Føler meg ganske sikker på at de fleste barnefamilier har pannekaker til middag både titt og ofte, så hvorfor ikke gjøre pannekakemiddagen til en sunnere affære? Med en god ladning næringsrik spinat, og med fullkornsmel, blir dette en slett ikke så verst sunn middag.

Du trenger:
(ca 20 pannekaker)

 • 4 egg
 • 6 dl melk
 • 2 dl fullkornshvetemel
 • ½ ts salt
 • 200 g bladspinat

Skyll spinatbladene, legg dem i en stor stekepanne eller gryte med lokk.
Sett plata på medium varme, legg på lokk og vent til spinaten faller sammen, dvs. synker ned og begynner å avgi vann. Ha over i en food processor eller blender og kjør på til du har en grønn puré.
Ha egg, melk og salt i en bolle, visp litt, og ha deretter i melet.
Ha i spinatpuréen og visp til alt er blandet.

Varm en stekepanne med littegrann smør i, ha i en øse med røre og beveg pannen slik at røren fordeler seg i et tynt lag. Når det begynner å bli tørt på overflaten kan du snu pannekaken.
Stek resten av røren.
(Jeg bruker to stekepanner samtidig for at det skal gå litt fortere…)

Nytes med enten syltetøy, sukker, bacon, eller hva du måtte foretrekke…:)

4 kommentarer

 1. Wow!!!
  Kule pannekaker:-)

 2. He he – du burde prøve Gro Anita 😉

 3. Anonymous

  Fantastisk idè! Mine gutter spiste disse i mengder… Og eldstemann er ikke en man får lurt i «hva som helst» :o)
  Spinat er min nye favoritt!!

 4. Så bra at disse kan hjelpe guttene dine med å få i seg litt grønt 😀

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *