Vaniljehjerter (Custard Cream Hearts)

(Scroll for English)


En «på-tampen» siste oppskrift som passer fint til Valentinsdagen, eller morsdagen – eller hvilken som helst annen dag du har en time til disposisjon og er fysen på noe søtt. Jeg laget disse for første gang i 2004, like etter at Nigella Lawsons bok “Feast” kom ut, og jeg har laget dem regelmessig siden den gang for 6-7 år siden. De passer godt til en kopp te eller kaffe, og kan fryses hvis du vil ha noe lett tilgjengelig…

A «last-minute» recipe tip for Valentine’s Day, Mother’s Day – or any other day when you have an hour to your disposal and a craving for something sweet. I made these for the first time in 2004, just after Nigella Lawson’s book “Feast” was released, and I’ve made them regularly since that day 6-7 years ago. They are perfect with a cup of tea or coffee, and they can be frozen if you’d like to have something on hand…

Du trenger:
175 g hvetemel
3 ss vaniljesauspulver (jeg bruker Bird’s, men vanlig norsk pulver funker også bra)
1 ts bakepulver
100 g smør
3 ss sukker
1 egg
ca 1 ss melk
Liten hjerte-pepperkakeform (eller annen form)

Fyll:
1 ss vaniljesauspulver
100 g melis
50 g mykt smør
1 ts varmt vann
(evt. 1-2 dråper rød konditorfarge)

You’ll need:
175 grams plain flour
3 tbsp custard powder (such as Bird’s)
1 tsp baking powder
100 grams butter
3 tbsp sugar
1 egg
about 1 tbsp milk (to bind)
Small heart shaped cookie cutter (or other shape of your choice)

Filling:
1 tbsp custard powder
100 grams icing sugar
50 grams soft butter
1 tsp boiling water
(1-2 drops red food colouring, optional)

Sett ovnen på 180 C.
For å lage kjeksene putter du mel, vaniljesauspulver og bakepulver i en food processor og kjører litt for å blande det tørre.
Tilsett smør og sukker og kjør til du har en «smulete» blanding.
Så gjenstår bare egg og melk, blandes først sammen i en kopp el.l., så hell dette sakte over i food processoren mens den går. Når deigen klumper seg sammen til en klump er den klar, det kan være at du ikke trenger all egg/melk-blandingen.
Pakk deigen inn i plastfolie og legg i kjøleskapet min. 20 minutter.

Preheat the oven: 180 C/350 F.
To make the biscuits, put the flour, custard powder and baking powder into a processor and pulse to mix.
Add the butter and sugar and pulse to create a crumbly mixture.
Mix the egg and milk together in a bowl or so, and pour this into the processor with the motor running. When it clumps together into a ball it’s done, you may not need all of the egg/milk mixture, or you may need extra milk to make it come together.
Wrap in clingfilm and put in the fridge for min. 20 minutes.

Dryss litt mel på bordet, og kjevle ut deigen, ca 3-4 mm tykk.
Stikk ut hjerteformer (eller andre former om du vil) og legg på et stekebrett med bakepapir.
Sett i ovnen i ca 12-15 minutter (de skal såvidt bli litt gyldne i kantene), ha over på en rist til avkjøling.

Roll the dough out on a lightly floured surface to a thickness of 3-4 mm.
Cut out your shapes, and transfer to a baking tray lined with baking parchment.
Bake for about 12-15 minutes (slightly golden at the edges), cool on a wire rack.

Bird’s custard powder:
For å lage fyllet har du alle ingrediensene i en food processor og kjører maskinen til du har en fin, jevn vaniljekrem. Rør inn konditorfarge hvis du skal bruke det.
Når kjeksene er helt avkjølte kan du ha ca 1 ts fyll på hver, spre fyllet utover og sett deretter en annen oppå (klem forsiktig sammen). Fortsett til alle kjeksene har fått fyll og en «partner-kjeks».

To make the filling, simply place all the ingredients into a food processor and pulse until you’re left with a smooth custard cream. Stir in the food colouring if using.
When the biscuits are cool, sandwich each biscuit with about 1 tsp of custard cream, by spreading a layer of the cream over one side then wiggling a matching top on to it.

Så er det bare å servere….
Now all you have to do is serve…
… og spise!
…and eat!

11 Comments

  1. Numme num, dette så snadder ut! Skal nytes med andakt, for her er det mye arbeid ser jeg. Så flink du er, heldige de som bor sammen med deg!:)

  2. Tusen takk for hyggelige ord 🙂
    Og ja, de er virkelig snadder – bare å brette opp ermene 😉
    Maria

  3. Maria, I love the pretty pink filling! I’ve made these only once, don’t really know why!

  4. Anonymous

    Du er så flink og kreativ! Hvor kan jeg kjøpe custard powder?

  5. Hei! Jeg kjøpte Bird’s custard powder i en asiatisk forretning hvor jeg bor. Men du kan også bruke “vanlig” vaniljesauspulver fra dagligvarebutikken 🙂

  6. Anonymous

    Nam,nam. Mannen min har prøvesmakt:)Siw

  7. Hei Siw, ja disse er skikkelig gode :-p

  8. Anonymous

    Hei Maria.Nå skal jeg sette igang å lage disse skjønne hjertekjeksene som en liten overraskelse til mannen min…gleder meg til å smake de. Og så ville jeg bare fortelle at Bird’s vaniljepulver selges på Meny! ihvertfall på Nøtterøy 🙂
    Hilsen Silje

  9. Hei Silje! Håper både du og mannen likte kjeksene 😀 Visste ikke at de hadde Bird’s på Meny Nøtterøy, har hittil bare sett det hos Lille My i Tønsberg, takk for tipset 🙂

  10. disse har jeg bakt og smakt i dag.nyyyydelige:sier min mann og jeg:)

  11. Så kjempehyggelig å høre! 🙂

Write a comment

Your email address will not be published.