Spicy linsesuppe & maismuffins (Spicy lentil soup & corn muffins)

(Scroll for English)

En deilig hverdagssuppe med en spicy og litt eksotisk smak, passer kjempegodt sammen med milde maismuffins. Hvis man vil kutte ned kjøttmengden litt i kostholdet så kan man få i seg proteiner via bl.a. linser, og magasinet Health har linser på sin «Topp-liste» over de 5 mest sunne matprodukter! Det er sånn med alt i livet, inkludert mat, at en viss balanse må det være, og jeg prøver å spise sunne middager for å veie litt opp for mine søte utskeielser…
Hvis du lager denne til barn også, så kan du vurdere å vente med å ha i curry pastaen til du har kjørt suppen i blenderen. Hell av så mye «barnevennlig» suppe du trenger, deretter ha oppi curry og kjør litt til slik at den får blandet seg godt inn.
Den milde smaken av maismuffins med litt smør på gjør seg veldig ved siden av, eller prøv deg alternativt på maisbrødet du finner oppskriften på her.

Du trenger:
(ca 3-4 personer)
2 ss olivenolje
1 løk, hakket
2-3 ts rød Thai curry pasta (avhengig av hvor hot du vil ha den)
250 g røde linser
1 ¼ liter vann
1 terning grønnsaksbuljong
165 ml (1 stk liten boks) kokosmelk
2 vårløk, skåret i tynne skiver

Varm olivenoljen i en kjele, tilsett hakket løk. Rør rundt på middels varme til løken er blitt myk.
Rør inn curry pasta’en, og deretter linsene.
Hell over vann og ha i buljongterningen, la det koke opp under omrøring.
Kok i ca 20 minutter til linsene er møre.
Tøm over i en blender og blend sammen med kokosmelken til suppen får en jevn og fin konsistens.
Ha den tilbake i kjelen og varm den opp igjen, om nødvendig.
Ha over i suppeboller og dryss over litt hakket vårløk.
Servér med maismuffins, om du vil (se under for oppskrift).

You’ll need:
(3-4 servings)
2 tbsp olive oil
1 onion, chopped
2-3 tsp red Thai cuppy paste (according to your taste)
250 grams red lentils
1 ¼ liters water
1 vegetable stock cube
165 ml (1 small tin) coconut milk
2 spring onions, chopped

In a pan, heat the olive oil and add the chopped onion. Cook on medium heat until soft.
Stir in the curry paste, and then the lentils.
Pour the water and add the stock cube, bring to a simmer, stirring occasionally.
Simmer for 20 minutes until the lentils are tender.
Whizz in a blender with the coconut milk until the soup is smooth, then reheat if needed.
Serve scattered with chopped spring onions, and corn muffins, if you like (scroll to see the recipe).

Maismuffins:
(6 muffins)
150 g maismel
¾ dl kokende vann
1 ss sukker
½ ts salt
2 dl yoghurt
1 egg
1 ts bakepulver
¼ ts natron
3 ss fint, sammalt hvetemel (eller bruk vanlig hvetemel om du vil)

Sett ovnen på 220 C.
Ha halvparten av maismelet i en bolle. Hell over det kokende vannet og rør til du har en tykk «grøt». Tilsett salt, sukker, yoghurt og egg, rør til alt er godt blandet.
Ha oppi resten av maismelet, hvetemel, bakepulver og natron, og rør det inn med en skje.
Fordel i muffinsformer, og stek i ca 20-25 minutter.
Serveres varme med smør.

Corn muffins:
(6 large muffins)
150 grams corn flour (not corn starch!)
75 ml boiling water
1 tbsp sugar
½ tsp salt
200 ml natural yoghurt
1 egg
1 tsp baking powder
¼ tsp bicarbonate of soda
3 tbsp wholewheat flour (or use regular flour)

Preheat oven to 220 C/
Place half the corn flour into a bowl. Pour over the boiling water and stir.
Then add the sugar, salt, yoghurt and egg, stir until everything is combined.
Add the rest of the corn flour, wheat flour, baking powder and bicarbonate of soda, and stir until just combined.
Divide mixture into muffin cases, and bake for 20-25 minutes until golden and cooked through.
Serve warm with butter.

Write a comment

Your email address will not be published.