Marmorerte Brownies (Marbled Brownies)

(Scroll for English)

I min konstante jakt på den ultimate brownie-oppskriften prøver jeg regelmessig nye variasjoner og varianter. (Ofrene jeg må gjøre for vitenskapen… det er et tøft liv…!) Denne ble til etter at jeg med stort hell for en tid tilbake siden laget Blondies, altså lyse brownies. Hvorfor ikke kombinere de to for å få et litt mer spennende utseende?
Disse hadde vi til dessert da vi hadde besøk i helgen som var, og tre voksne ble alene ansvarlige for at halvparten av brownies’ene forsvant…:-/

In my constant search for the ultimate brownie recipe I regularly try out new variations and variants. (The sacrifices I make for science… it’s a hard life…!) This recipe was created after making a successful batch of Blondies. Why not combine the two for a little more exciting look?
I served these for dessert when we had visitors over for dinner last weekend, and three grown-ups alone were responsible for the disappearance of more than half of these… :-/

Du trenger:
(12-16 stk)
125 g smør
100 g mørk sjokolade
225 g sukker
2 ts vaniljeekstrakt (eller 1 ss vaniljesukker)
2 egg
125 g hvetemel
100 g hvit sjokolade

You’ll need:
(12-16 brownies)
125 grams butter
100 grams dark chocolate
225 grams sugar
2 tsp vanilla extract
2 eggs
125 grams plain flour
100 grams white chocolate



Sett ovnen på 180 C.
Gjør klar en ildfast form, ca 20×30 cm eller 25×25 cm, legg i et ark med bakepapir.
Smelt halvparten av smøret sammen med den mørke sjokoladen i en bolle, f.eks i microovnen.
Visp sammen halvparten av sukkeret, halvparten av vaniljen og 1 egg i en bolle, bruk en håndmixer.
Rør inn sjokoladeblandingen og deretter halvparten av melet, og sett til side.
Smelt resten av smøret sammen med den hvite sjokoladen i en bolle.
Visp sammen resten av sukkeret, vaniljen og 1 egg i en bolle, bruk en håndmixer.
Rør inn den hvite sjokoladeblandingen og deretter resten av melet.

Nå har du to sjokoladeblandinger, en mørk og en lys.
Bruk en skje og slipp mørke og lyse klatter litt om hverandre i formen:

Preheat your oven to 180 C/350 F.
Prepare a brownie tin or other oven proof tin, approx. 20X30 cm or 25×25 cm. Line with baking parchment.
In a bowl, melt half of the butter with the dark chocolate, you can use the microwave.
In another bowl, beat half of the sugar, half of the vanilla and 1 egg, using an electric mixer.
Stir in the chocolate mixture, followed by half of the flour. Set aside.
In a bowl, melt the rest of the butter with the white chocolate.
In another bowl, beat the rest of the sugar, vanilla and 1 egg.
Stir in the white chocolate mixture, followed by the rest of the flour.

Now you’ll have two chocolate mixtures, one dark and one white.
Drop large spoonfuls of the two mixtures into the tin:

Jevn til overflaten forsiktig uten å «rote til» for mye.
Sett i ovnen 30-35 minutter.
La brownies’ene avkjøles litt i formen før du skjærer dem opp (hvis du klarer å vente…).

Gently smooth the surface without mixing it up too much.
Bake in the preheated oven for 30-35 minutes.
Leave to cool slightly before cutting into squares (if you can bear the wait…).


8 Comments

  1. Nam! Denne så deilig ut! Må prøves i et svakt øyeblikk! 😉 Oreo-kjeksene falt i smak av alle, takker for lån av oppskrift!

  2. Jeg har visst mange svake øyeblikk, Hanne 😉
    Så bra at Oreos’ene falt i smak hos elevene!

  3. Spanande oppskrift. Trur nok eg kjem til å gleda min Kjære om få dagar :o)

  4. Det kommer han til å sette pris på 😉

  5. Magne har linket til bloggen din på facebook ved en anledning – så lagret linken – og jeg suser innom her innimellom. Brownies er vel noe av det beste som finnes ;). Og jeg liker ikke så godt mørk sjokoladesmak – så marmorert brownies er noe jeg skal prøve ved neste korsvei. Da vet jeg om en 14 år gammel datter som blir superglad i så fall.

    Mormor brukte alltid å bake marmorkake, så det ligger nostalgi i det visuelle også ;).

  6. Kjempehyggelig om du titter innom i blant Nina!
    Jeg vokste også opp med marmorkake, denne ligner jo litt, men er litt mer “moderne” om man kan si det om en kake 😉
    Du kan godt bytte ut den mørke sjokoladen med melkesjokolade i oppskriften, hvis du ikke er så glad i mørk sjokoladesmak. Men kombinasjonen ble ganske “mild” likevel – håper du prøver den ut 🙂

  7. Anonymous

    Er det ikke litt mye sukker? hvis jeg skal dobble er det plutselig 450 g sukker 😛

  8. He he, joda jeg skal ikke påstå at dette er helsekost 😉 Du kan jo redusere mengden noe om du vil 😉
    Maria

Write a comment

Your email address will not be published.