Lammekebab med couscous og myntesaus (Lamb kebabs w/couscous)

(Scroll for English)

Selv om sommeren fortsatt er et stykke unna kan man jo forberede seg til grillsesongen med denne retten. Grillelementet i ovnen fungerer like bra 😉 Her får kebab’en friskt og sommerlig følge av yoghurtsaus med mynte, og couscous med cherrytomater. En slett ikke så verst sunn middag, spør du meg.

Even though summer is a few months away, there’s nothing wrong with som grill action. This dish can just as well be made in your kitchen, especially if you have a grill function on your oven. This kebab is served with a summery minted yoghurt sauce, and couscous with cherry tomatoes. It’s a quite healthy dinner if you ask me.

Du trenger:
(2-3 porsjoner, avhengig av hvor sultne og storspiste dere er)
400 g malt lammekjøtt (blir godt med kjøttdeig av kylling også)
½ rødløk (eller 2 sjalottløk), finhakket
1 ss olivenolje
revet skall av ½ sitron
1 hvitløksfedd, finhakket (eller presset)
1 egg
1 ts malt spisskummen
salt og pepper

Couscous:
ca 150 g couscous
½ ts malt kanel
50 g mandelflak eller pistasjenøtter
5-6 cherrytomater, delt i to

Saus:
2 dl yoghurt naturell
liten håndfull frisk mynte, hakket
salt og pepper

Kebaben: Sett ovnen på 200 C, legg 5-6 grillspyd av tre i vann.
Varm oljen i en liten stekepanne og fres løken noen minutter.
Bland sammen kjøttdeig, løk, sitron, hvitløk, egg og krydder.
Lag ovale «boller» av blandingen, stikk et spyd i hver av dem og klem kjøttet rundt spydet.
Legg kebabene på et stekebrett (med et ark aluminiumsfolie).
Skru på grillelementet i ovnen og stek dem i ca 15 minutter, eller til de er gjennomstekte.
I mellomtiden lager du couscous og saus.

Couscous: tilbered couscousgrynene etter anvisning på pakken.
Bland i kanel og nøtter.

Saus: Bland hakket mynte i yoghurten, rør den inn sammen med litt salt og pepper.

Servér spydene med couscous og myntesaus.

You’ll need:
(2-3 servings, depending on how hungry you are..)
400 grams minced lamb
1/2 red onion, finely chopped
1 tbsp olive oil
zest of 1/2 lemon
1 garlic clove, finely chopped
1 egg
1 tsp ground cumin
salt and pepper

Couscous:
approx 150 g couscous
1/2 tsp ground cinnamon
50 grams flaked almonds or pistachios
5-6 cherry tomatoes, halved

Sauce:
200 ml natural yoghurt
small handful fresh mint, chopped
salt and pepper

The kebabs: preheat oven: 200 C, soak 5-6 bamboo skewers.
In a small pan, heat the oil and fry the chopped onion for a few minutes.
Mix together the minced meat, onion, lemon zest, garlic, egg and spices.
Shape the mixture into kebabs (think American football…) and thread on the skewers.
Turn your oven setting to Grill, place kebabs onto a baking tray lined with foil and cook for 15 minutes, or until cooked through.
In the meantime, make the couscous and sauce.

Couscous: cook according to packet instructions.
Stir in the cinnamon and nuts.

Sauce: stir the chopped mint into the yoghurt, season to taste.

Serve the kebabs with the couscous and sauce.

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *