Maislapper (Sweetcorn fritters)

(Scroll for English)

Jeg har i det siste blitt inspirert av en bok jeg fikk til jul, Mat för Stora och Små, av Charlotta Malhotra og Jessica Staël von Holstein. Jeg har to gutter på 5 ½ og snart 3 som er helt uholdbart vanskelige å få i middag, spesielt gjelder dette minstemann, så alt av nye muligheter som potensielt kan forenkle måltidet blir utprøvd. Det hjelper ikke å dandere maten så den ligner på troll eller Mikke Mus, eller kalle maten for ting som sjørøversuppe eller traktor-kjøttboller. Det funker ikke på mine barn. De kokebøkene som er spekket med slike forslag står godt nedstøvet i bokhylla.

Denne boka har «ærlige» oppskrifter, og istedet for bamse-pannekaker osv. er det oppgitt forslag til hvordan barna kan være med å lage retten, og forslag til individuelle variasjoner underveis. Det rare med eldstemann er at han smaker gjerne på det meste, men det skal være separert, ikke blandet sammen i en skål eller gryte… En mat-purist, eller smaks-purist, med andre ord. Fordelen er at han gjerne får seg til å smake noe han ikke har smakt før, men jeg må plukke til side litt av hver råvare underveis i matlagingen, før alt blir blandet… Minsten derimot er en enda større utfordring, da det eneste han vil spise av vår middag er pasta med Parmesan! Jeg kan ikke skjønne at mine barn skulle bli sånn; jeg sa før de ble født at «mine barn skal spise alt»!
Denne oppskriften er litt endret fra den ovennevnte boka, men det ble et barnevennlig lite måltid, begge guttene mine spiste veldig godt den dagen jeg laget disse (kryss i taket). Ingen av dem spiser mais ellers, men når maisen var most inne i lappene var det tydeligvis ikke noe problem…

Du trenger:
(4 porsjoner)
ca 300 g mais (avrent vekt)
3 egg
2 dl hvetemel
½ beger Kesam (1,5 dl)
½ ts salt
olje eller smør, til steking

Mos maiskornene med en gaffel, eller bruk stavmixer om du vil ha dem helt most.
Bland eggene sammen med maisen, deretter mel, Kesam og salt.
Varm litt smør eller olje i stekepannen og stek lappene av ca 1 ss røre hver, ca 2 minutter på hver side.
Serveres med litt salat og grønnsaker (og kanskje litt bacon, om du vil).

English

You’ll need:
(4 servings)
300 grams sweetcorn (drained weight)
3 eggs
100 grams plain flour
150 ml Kesam, or fromage frais
½ tsp salt
oil or butter, for frying

Mash the sweetcorn with a fork, or use a hand held blender or so if you perfer them completely mashed.
Mix in the eggs, then add the flour, fromage frais and salt. Stir until combined.
Heat some oil or butter in a frying pan and fry tablespoonfuls of batter, about 2 minutes each side. Serve with some salad and fresh vegetables (and maybe some bacon, if you like).

4 kommentarer

  1. Spennende oppskrift! 🙂

    Så jo enkelt og greit ut å røre sammen også.

    Ha en superduper helg! 🙂

  2. Hei! Ja det er en superenkel oppskrift 🙂 Hvis dere bare er voksne kan man ha i en klype Cayennepepper for å spice dem opp litt, men de var gode uten også 😉

  3. Jeg er alltid takknemlig for barnevennlige oppskrifter da jeg selv er velsignet med to kresne små…. Denne skal jeg prøve en dag!

  4. Hei livmme, håper dine kresne små får lyst på disse 🙂 Jeg fortsetter jakten på mat som begge ungene spiser med liv og lyst…

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *