Sjokolademousse Shots (Chocolate Mousse Shots)

(Scroll for English)

Trenger du desserttips til nyttårsaften? Denne er laget i en fei og kan stå i kjøleskapet til du skal servere. Det er en liten porsjon til hver, så du kan vurdere å ha litt lekker frukt ved siden av (f.eks klementinsegmenter og granateple) eller servér i større porsjonsskåler (doble oppskriften).

Do yo need dessert for New Year’s? This is made in a flash, and can happily sit in your fridge until you’re ready to eat. These shots only make a small portion for each eater, so consider serving some fresh fruit on the side (e.g. clementine segments and pomegranate seeds) or serve in normal sized dessert bowls (double the recipe).


Du trenger:
(til 8-10 små shotglass)
150 g mørk sjokolade, hakket
15 g smør (ca en ss)
3 egg, separert i plomme og hvite
50 g sukker

Smelt sjokolade og smør sammen, enten over vannbad eller i micro. Sett til avkjøling.
Ha eggeplommer i en stor bolle, eggehviter i en annen.
Ha sukkeret sammen med eggeplommene og visp godt med en håndmixer til blandingen er blitt blekgul og luftig.
Vask og tørk vispene godt. Visp eggehvitene til de blir nesten helt stive, men ikke «tørre».
Nå kan du ha den smeltede sjokoladen oppi eggegulene, bland godt, men forsiktig, med en slikkepott eller metallskje.
Ha så oppi en stor klatt av de stivpiskede eggehvitene, og rør inn.
Ha deretter i resten av hvitene, i to omganger, og vend dem forsiktig inn med slikkepotten/metallskjeen, prøv å bevar mest mulig av luften du har vispet inn i eggene.
Bruk en teskje og fordel i glass, sett i kjøleskapet over natten, eller minimum 3-4 timer.

You’ll need:
(about 8-10 small shot glasses)
150 grams dark chocolate, chopped
15 grams butter (about a tbsp)
3 eggs, separated
50 grams sugar

Melt the chocolate and butter, either in a bain-marie or in the microwave. Set aside to cool slightly. Put the egg yolks in a large bowl, the whites into another.
Add the sugar to the egg yolks and whisk with a hand-held electric whisk until pale and fluffy.
Wash and dry your whisks very well. Then whisk the whites until quite stiff, but not dry.
Now pour the melted chocolate into the pale egg yolk mixture, mix well but gently, using a spatula or a large metal spoon.
Then add a good dollop of the whites, and stir until incorporated.
Then add the rest of the whites, in two batches, and fold them in gently with your spatula/metal spoon (try not to knock the air out).
Use a teaspoon and divide the mixture between shot glasses, put in the fridge to set overnight, or at least for 3-4 hours.

2 kommentarer

  1. Anonymous

    Hørres kjempegodt ut! veldig goe oppskrifter!! håbe du legge ud flere snart:) likte spess godt muffinsene!

  2. Takk for det! Oppskrifter kommer på løpende bånd..
    😉

Legg igjen en kommentar til Anonymous Avbryt svar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *