Pollo Parmigiana

(Scroll for English)

Nordmenn spiser tonnevis av kyllingfilet, og det er retter som denne som bidrar til forbruket i mitt hus. Pollo Parmigiana ble så godt mottatt av mannen at vi hadde samme middag to ganger på én uke… Denne kyllingen vinner ingen skjønnhetskonkurranse, men den demonstrerer hvorfor italiensk husmannskost er elsket av alle.

Norwegians eat tons of chicken breast fillet, and dishes like this one is partly to «blame» for the increasing use in my house. Hubby loved it so much we had the same dinner twice in one week… This chicken won’t win any beauty contests, but it demonstrates why Italian country cooking is loved by everyone.

Du trenger:
(til 2 personer)
3 ss olivenolje
1 fedd hvitløk, presset eller finhakket
1 boks hakkede tomater (400g)
1 ts salt
1 ts sukker
nymalt svart pepper
liten håndfull basilikumblader
2 kyllingfileter
50 g Mozzarella-ost, skåret i skiver
ca 25 g revet Parmesan
(pasta og/eller grønn salat til servering)

You’ll need:
(for 2 people)
3 tbsp olive oil
1 garlic clove, crushed or finely chopped
1 (400g) can chopped tomatoes
1 tsp salt
1 tsp sugar
freshly ground black pepper
small handful basil leaves
2 chicken breast fillets
50 grams Mozzarella, sliced
about 25 grams Parmesan cheese, grated
(pasta and/or a green salad, to serve)


Sett ovnen på 180 C.
Ha 1 ss av olivenoljen i en kasserolle, sett på middels varme og ha i hvitløk.
La det frese noen sekunder mens du rører, ha så i tomater, salt, sukker og litt svart pepper.
La det stå og putre i 15 minutter til sausen har tyknet litt.
Slå av plata og rør inn basilikum.
Ha 1 ss til av oljen i en stekepanne og brun kyllingfiletene, ca 1-2 min på begge sider.
Ta fram en ildfast form, ha utover den siste ss olivenolje og legg i kyllingen.

Preheat your oven: 180 C/350 F.
Put 1 tbsp of the olive oil into a pan, turn the heat to medium and add the garlic.
Cook, stirring, for a few seconds before you add the tomatoes, salt, sugar and some ground black pepper.
Leave to cook on a low/medium heat for about 15 minutes, until the sauce thickens.
Turn off the heat and stir in the basil.
Put 1 tbsp olive oil into a frying pan and cook the chicken fillets until golden, about 1-2 minutes each side.
Put the remaining 1 tbsp into a ovenproof dish and place the chicken in there.


Tøm tomatsausen over kyllingen i formen:

Pour the tomato sauce on top of the chicken:

Legg skivene med Mozzarella oppå kyllingen, og dryss over raspet Parmesan:

Put the Mozzarella on top of the chicken, and sprinkle over the grated Parmesan:

Sett formen i ovnen i 20 minutter til osten er blitt gylden og kyllingen gjennomstekt.

Put in the oven for about 20 minutes until the cheese is golden and the chicken in cooked through>

6 kommentarer

  1. Denne oppskriften skal testes snarest.

    Kari 🙂

  2. Oi hadde ikke sett kommentaren din – håper du fikk testet oppskriften og at den ble vellykket 😀

  3. Denne likte mannen min veldig godt! Tusen takk for enda en god oppskrift!

  4. Så bra Lindsey! Ja mannen her også likte den veldig godt 😉

  5. Må bare få sagt at denne retten har blitt en fast gjenganger her i huset etter at jeg tilfeldigvis fant den her.

    Har funnet ut at den er veldig god å variere ved å blandt annet putte i litt småhakket chorizopølse eller spekeskinke, og sorte olivener. Smaker kjempegodt 🙂

    Takk for oppskriften!

  6. Spiseskje – så utrolig hyggelig! Og den kan jo varieres i det uendelige, som du selv sier 🙂
    Takk for kommentaren 🙂

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *